Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nacjonalista1995

nigdy nie zapomnę upowcom wołynia 1943

Polecane posty

Gość nacjonalista1995

Pół rodziny mi wybili!

Gość gość
Jak widać o jedneego przodka za mało! Slavia Ukrainie! CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE!

Gość nacjonalista1995
Coś ty k***a powiedział? Czyżbyś był zachodnim ukraińcem?Jeśli tak,to nie dziwi mnie ten post. Wyjdźcie na ulicę i powiedzcie jakiemuś Polakowi,nawet mi to w twarz,zobaczymy,jakie k***a z was kozaki.Zamknij mordę i idź walczyć ze swoimi ,,herojami'' na front.

Gość Pierre Dolewas
a dzis jeszcze niektorzy probuja kozaczyc w polsce :D

Gość nacjonalista1995
Oj próbują próbują.Ciekawe tylko,jak długo...

>>>Slavia Ukrainie! CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE!<<< Może się GŁUPI KUTAFONIE zdecydujesz. Bo jedno z tych zdań ZAWSZE wyklucza drugie :( HISTORYCZNY ANALFABETO :(.

Gość nacjonalista1995
Misio nie dziw się czarno-czerwonemu,przecież u nich ciasnota umysłowa nie pozwala na logiczne myślenie.

Gość gość
współczuję, ale co masz zamiar zrobić tym upowcom.... wykopać ich z grobu, czy co, bo wszyscy nie żyją już od wielu lat. A ci którzy teraz się odwołują do tych tradycji to już nie ci sami

Gość gość
Tylko,że ci upowcy już dawno nie żyją? Obwiniasz ich dzieci,wnuki? Inna sprawa,że Ukraina powinna przeprosić. Z polskiej strony to słowo już padło.

Gość gość
przykro,ze Ukraina nigdy nie potepila zbrodni UPA. nadal stawia sie im pomniki. Wolno mowic o Katyniu, o Jedwabnem, a nie wolno o Wolyniu, gdzie plonely sw lipcu 43 dziesiatki stodól z niewinnymi ludzmi, kobietami, dziecmi... Tym ofiarom tez nalezy sie pamięc.

Gość nacjonalista1995
A kto teraz czci banderę i lata z czarno-czerwonymi flagami??

Gość gość
przecież się o tym dużo mówi. I nie ma co się bawić w nacjonalizmy , bo to tylko odgrzewa takie animozje. Trzeba współpracy a nie podtrzymywania nienawiści, no chyba , że ktoś chce powtórki z rozrywki

>>> A ci którzy teraz się odwołują do tych tradycji to już nie ci sami<<< Jeżeli ktoś podaje się za kontynuatora jakiejś zbrodniczej idei, to znaczy, że chce być równie zły jak jego przodkowie. Co powiedziałbyś, gdyby dzisiaj w Niemczech odrestaurowano partię narodowo-socjalistyczną, z jej wszystkimi hasłami i celami ? Przecież przewrotu w Kijowie dokonali kontynuatorzy dzieła Bandery. A my morderców naszych przodków wspomagamy logistycznie, finansowo i politycznie. W porównaniu z tym, nasza "przyjaźń" z ZSRR, miała już większy sens. Przynajmniej ostatnio, nie chcieli nam Przemyśla odbierać :D.

Gość gość
upraszczasz misio, bardzo upraszczasz.

>>>Trzeba współpracy a nie podtrzymywania nienawiści, no chyba , że ktoś chce powtórki z rozrywki<<< A kto publicznie i z poparciem rządu, nawołuje do odebrania Polsce Przemyśla, krasnoludki sierotki Marysi, czy może smerfy :D :D :D ?

Gość gość
Oni nas tak samo obwiniają.To są lata zaniedbań.Myślicie,że jak Ukraina była w ZSRR to tam dbano o prawdę historyczną? Powojenni emigranci,w większości nacjonaliści ukraińscy postarali się żeby prawda nigdy nie została ujawniona.Zwyczajnie wykreowano pozytywny obraz UPA/OUN.

Gość gość
W porównaniu z tym, nasza "przyjaźń" z ZSRR, miała już większy sens. Przynajmniej ostatnio, nie chcieli nam Przemyśla odbierać . x Idź trollować gdzie indziej.

>>>upraszczasz misio, bardzo upraszczasz<<< Nie upraszczam, tylko wiem z od osoby tam mieszkającej, jak zachowują się bataliony tzw. "ukraińskiej milicji". To zwykła powtórka z Wołynia. Nawet gdy mieli wymienić się jeńcami, to separatyści przekazali Kijowowi jeńców, a banderowcy wydali w zamian cywili (nawet dzieci) z łapanki :(.

>>>Zwyczajnie wykreowano pozytywny obraz UPA/OUN.<<< Co z naszą prawdą historyczną, czyli naszymi doświadczeniami nie miało wiele wspólnego :(.

Gość gość
To zwykłą powtórka z Wołynia. Nawet gdy mieli wymienić się jeńcami, to separatyści przekazali Kijowowi jeńców, a banderowcy wydali w zamian cywili (nawet dzieci) z łapanki . X Widziałem to na własne oczy. Te dzieci miały... 30 lat i więcej oraz krew niewwinnych cywilów na rękach. Propagandę to możesz siać w Rosji, nie u nas.

Gość gość
Wołyń był konsekwencją idiotycznej decyzji podpisania paktu sojuszniczego z odległą Anglią i Francją przez Becka zamiast wejść w sojusz z III Rzeszą.

Gość gość
prawda historyczna też jest taka , że przed wojną traktowano Ukraińców jak śmieci, np. szedł policjant to Ukrainiec musiał zejść z chodnika. Każdy kto się czuje gorszy chce się zemścić. To nie usprawiedliwia mordowania żeby nie było, zwłaszcza tak obrzydliwego. Ale myślisz, ze ty nie chciałbyś zabić kogoś kto zabrał ci gospodarstwo i jedyne źródło dochodu? Wiesz,że żołnierzom zasłużonym w wojnie bolszewickiej w nagrodę dawano gospodarstwa na kresach? tylko żeby je dać to trzeba było komuś zabrać. Brat mojej prababki takie dostał- pojechał z rodziną i co widzi- że wywalają z niego ukraińską rodzinę z dziećmi, dzieci zapłakane, kobieta też rozpacza, wszystko im zabierają na co pracowali lata. Jak mój krewny to zobaczył to powiedział ze nie chce żadnego majątku na cudzej krzywdzie zdobytego i wrócił do domu,. Jakby się skusił i został to parę lat potem pewnie ktoś też by mu gardło poderżnął za swoją krzywdę także potępiam zbrodnie, ale też wiem, ze my jako naród mamy swoje za pazurami

>>>Widziałem to na własne oczy. <<< W polskiej telewizji :(. x W grupie, z którą rozmawiał TAM mój znajomy, było dwoje dzieci, około dziesięcioletnich chłopców. Nie wiem, czy mieli na rękach nawet krew koguta. Kijowska "milicja" weszła do wsi i powyciągała z chałup ludzi podejrzanych o sympatyzowanie z separatystami. Do tych, co próbowali uciekać strzelano. Nie wiadomo ilu zabito.

Gość nacjonalista1995
Skoro mówisz o zabieranych majątkach,to co mam powiedzieć o tym,że tak zwani ,,Rosjanie'' wiadomego pochodzenia ukradli mi dosyć pokaźny majątek po II WŚ? Teraz powinienem pojechać do pewnego kraju,z którego ci komuniści się wywodzili i zemścić się na nich w taki sposób?

Gość gość
W grupie, z którą rozmawiał TAM mój znajomy, było dwoje dzieci, około dziesięcioletnich chłopców. Nie wiem, czy mieli na rękach nawet krew koguta. Kijowska "milicja" weszła do wsi i powyciągała z chałup ludzi podejrzanych o sympatyzowanie z separatystami. Do tych, co próbowali uciekać strzelano. Nie wiadomo ilu zabito. x Wynagrodzenie masz w rublach, czy w miarę stabilnym Złotym?

Gość nacjonalista1995
Nie wierzę,że ktoś może jeszcze stać po stronie tego narodu i poroszenki.

>>>Brat mojej prababki takie dostał- pojechał z rodziną i co widzi- że wywalają z niego ukraińską rodzinę z dziećmi, dzieci zapłakane, kobieta też rozpacza<<< Opisujesz jak w DZISIEJSZEJ Polsce komornik wyrzuca ludzi z domu ? Nie wiesz za co tamta rodzina została eksmitowana. Być może właściciel tego gospodarstwa, był zasłużonym mordercą Polaków. Zaraz nam powiesz, że gdyby Rosjanie Berlina nie zdobywali, to Magda Goebbels nie zamordowałaby sześciorga własnych dzieci. A wiesz jaką traumę przeżywały rodziny niemieckie wywożone ze Śląska i Pomorza ? x Tyle, że tych rodzin nikt NIE MORDOWAŁ, jak to mieli w zwyczaju robić banderowcy :(.

Gość gość
nacjonalista... przecież wam chyba właśnie chodzi o podtrzymywanie nienawiści i mszczenie krzywd, najlepiej oko za oko

Gość gość
nie zapomnij miliona Polaków zgładzonych przez ruskich komunistów