Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jak nie byłam szczepiona przeciwko żółtaczce, to czy zrobią mi cesarkę?

Polecane posty

Gość gość

Przed ciążą się nie szczepiłam przeciwko żółtaczce. A wiem, że przed wszelkimi zabiegami to szczepienie jest wymagane. Czy w związku z tym nie zrobią mi cesarki "na życzenie"?

Gość gość
Dla własnego bezpieczeństwa powinnas była je wykonac chyba nie zdajesz sobie sprawy jak żółtaczka jest zarazliwa i jak rujnuje życie. W przypadku zagrożenia życia zrobią cc, ale nawet rodzac naturalnie jest takie samo ryzyko zarazenia, a w naszych szpitalach jest SYF

Gość gość
Czyli brak szczepienia nie dyskwalifikuje do cesarki na życzenie? A jak duże jest ryzyko zarażenia się żółtaczką podczas cesarki?

Gość gość
zrobia Ci cc a ryzyko jest bardzo małe, w dzisiejszych czasach dbaja o sterylnosc bo pacjencie coraz wiecej pozywaja za zakazenia okołooperacyjne. Pracuje w słuzbie zdrowia i moge Ci powiedziec ze predzej zarazisz sie zółtaczka u dentysty niz na sali operacyjnej

Gość gość
Ja bym się kłóciła. W ubiegłym roku ukończyłam studia miałam praktyki w labolatorium i moim zdaniem ryzyko zakażenia jest duże, niestety wielu ludzi po latach dowiaduje się że są zarażeni.

Gość gość
No i masz babo placek. 1:1 hehehe.