Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile za opiekę nad małym dzieckiem i prowadzenie domu

Polecane posty

Gość gość

Witam, Zastanawiam się ile się płaci za godzinę niani , która sprząta, pierze, prasuje, gotuje, wychodzi z dzieckiem na spacer... po prostu prowadzi dom i zajmuje się dzieckiem :) Proszę o sprawdzone opinie i osoby z doświadczeniem.

Gość gość
uważaj żeby niania nie zaopiekowała się tatusiem dziecka

Gość gość
za tyle pracy to minium 2000 tysiaki

Gość gość
Nie ma takiej opcji. Ale na ile wyceniacie taką pracę ? sami powiedzcie... Praca w domu wcale nie jest łatwa, opieka nad dzieckiem też. Na ile wyceniacie wygodę ? przychodzicie do domu... pachnie obiadem, dziecko szczęśliwe, poprasowane , posprzątane, pranie zrobione....

Gość gość
praca 8 h :)

Gość gość
Zależy gdzie mieszkasz? Wiocha czy duże miasto? Jak wiocha gdzie jest duże bezrobocie to za 5-6zlh znajdziesz. Duże miasto ok 10zl-15zl za godzinę

Gość gość
Zależy w jakim wieku jest dziecko Opieka nad domem będzie kosztem dziecka i poświęcenia mu czasu, nie lepiej mieć nianię do dziecka i ewentualnie kogoś na dwa razy w tyg na sprzątanie? Albo dziecko spacery I zabawa albo dom a dziecko cicho idzie się bawić sam

Gość gość
Jestem opiekunką półtora rocznego chlopczyka, dziś i jutro wolne: ) ja tak naprawdę zajmuję się tylko nim pomimo że mówiłam swojej "szefowej" ze chętnie poprasuje jego ubranka jak mały śpi, nie zgodziła się chciała kogoś tylko do dziecka, może dlatego mały mnie uwielbia i płacze pół godz jak wychodzę aż ona dzwoni do mnie i prosi żebym coś powiedziała do tel... Mam płacone na godz ale co miesiąc dostaje coś więcej może właśnie za to że mały czuję się ze mną dobrze: )

Gość gość
No tak... Ale na ile wyceniacie taką wygodę? Bardziej do kobiet chyba to pytanie , bo to jednak obca kobieta w domu... ale w tym czasie można z mężem poszaleć czy gdzieś wyjść od czasu do czasu, i pracować..

Gość gość
Około trzy tysiące złotych

Gość gość
3 tysiące za pracę nie wymagająca żadnych kwalifikacji? Już nie przesadzajmy :D Ja bym dała 2 tys.

Gość gość
sprzątaczka u nas jest 2 razy w tygodniu i płacimy jej 200zł tygodniowo, pracuje różnie czasem 8h czasem 6 Opiekunka do dziecka gotuje nam obiady jak dziecko śpi, pracuje 9h dziennie, ma umowę o pracę i na rękę zarabia 1800zł.

Gość gość
Zależy w jakim wieku dziecko i jaki metraż mieszkania itd bo jeśli willa i dziecko nie schodzi z rąk to cóż tylko cud a jeśli wszystko zaplanowane i dobra organizacja pracy to można wszystko, przecież mamy które zostają z dziećmi w domu sprzątają gotują itd

Gość gość
Prawda jest taka że osobę chętną do takiej pracy znajdziesz już naprawdę za małe pieniądze, za ok 2.000 zł na rękę będziesz już miała bardzo duży wybór chętnych. Ludzie szukają praca, a to jest całkiem przyjemna praca dla wielu osób.

Gość gość
dziecko 7 miesięcy, dom około 170 metrów. Kwalifikacje ? na co mi papierek skoro on nie daje doświadczenia, ani tego że dziecko na sam widok niani się uśmiecha, potrafi go uspokoić, jest odpowiedzialna, nie boi się , że dziecku może się coś stać.... co po tym papierku ? Referencje dużo dają. A nie sam papierek...

Gość gość
a w Warszawie ile się płaci za taką pracę ? Niani + prowadzenie domu + jeżdzenie z dziećmi na zajęcia, odbieranie ich ze szkoly.

Gość gość
Nie miałam ani papierka ani referencje: )jedynie doświadczenie z własnymi dziećmi, pracę dostałam a dziś mała nie wyobraża sobie kogoś innego niż cioci neli

Gość gość
Znajdz kogoś kto ma serce do dziecka a nie tylko rachunki do zapłaty

Gość gość
właśnie o tym mówie... Czy nie lepiej jak nie jest jakoś bardzo dokładnie posprzątane, ale dziecko jest ''dopieszczone'' uśmiechnięte itd... Ile w Warszawie za taką pracę? 8 h.

Gość gość
Wiesz,zarobki nigdy nie beda adekwatne do wykonywanej pracy ,zwlaszcza w takiej branzy sa szczegolnie niskie ,ochroniarz w markecie ma wiecej... w malym miescie za sama opieke daja 6 zł bez zadnych prac domowych. z pracami domowymi to mysle,ze każda z nich liczona oddzielnie, prace domowe liczy się inaczej,za godz. przeważnie 15 zł. Ja bym chciała 2500 netto za 8h takiej pracy dziennie. (w malym miescie-w dużym +1000)

Gość gość
Właśnie szczerze mówiąc... ja tak pracuję. Od poniedziałku do piątku po 7,5 h, czasem na noce do około 3,4 rano.. Prasuje, piorę ( tak wiem , pralka ... ale trzeba sie nachodzić z góry na dół, poza tym co to za frajda majtki obcych ludzi .... ) , sprzątam , gotuję(, rano przychodzę , robie śniadanie drugiej córce, herbatę dla wszystkich,szykuję picie do szkoly, robię liste zakupów( chociaż przez chwilę sama zamawiałam ) Oczywiście nie mam co pomysleć o dniu wolnym( płatnym) w razie choroby czegokolwiek to po prostu bez kasy zostaje. A jeśli bym chciała umowę to sama za nią muszę zapłacić. opłaty : czynsz, samochód, szkoła, paliwo, rachunki...

Gość gość
up up ;)

Gość gość
Godzina 30zł netto

Gość gość
W Warszawie 3-4 tysiące z zawożeniem/ odwożeniem dzieciaków.

Gość gość
Dajcie spokoj.Skoro dajecie sie tak traktowac to ludzie sami z siebie nie beda Wam dogadzać. Wiadomo ,ze wiekszosc to wiesniaki , ktorzy mysla kim to oni nie sa;) Trzeba na poczatku zaznaczyc,ze urlop jak w normalnej pracy,,chorobowe normalnie, wszystko platne 100%. Przez takich jak wy z polakow sie wszedzie śmieją.

Gość gość
30zł konkretnie za co ? coś więcej napisz ;)

Gość gość
są ludzie którzy oferują 7-10 zł za godzine i w tym chcą mieć dosłownie wszystko! pranie sprzatanie gotowanie dziecko, jeszcze wożenie na zajecia....nie wiem co Ci ludzie sobie myślą ,że to jest siedzenie przed tv ? bo w domu ?! ŚMIESZNE

Gość gość
Za te czynnosci domowe, typu posprzatac, ugotowac, odwiezc dziecko (samochod udostepniony przez rodzicow) 30zl netto/h. Juz pracowalam w ten sposob , w Bydgoszczy mialam wlasnie tyle. W wawie czy krakowie pewnie chcialabym wiecej. Trafilam na fajnych ludzi, kolezanka mi opowiadala ze trafila na "wielkie panstwo"... ktorzy traktowali ja jak kopciuszka,a najlepiej zeby ogarnela wszystko,tj. posprzatała (pomyla okna, podlogi,calutka lazienke -kafelki,sanitariaty,wymienila przy okazji zarowki , zaslony i takie tam, wszystko widac bylo ze nie robione od lat) ugotowala na caly dzien,uprala kupe ubran,no wszystko co trzeba zrobic. I miala sie z tym uwinac w 6h. I tak codziennie. Dom mieli ogromny, a raczej wille. Sorry ale cos za cos. Jezeli chcesz miec ogarnieta tak wielka chate , to niestety ale dziecko musi sie soba samo zajac,a jesli cos sie stanie to niania nie ma 10 par oczu

Gość gość
jeśli chodzi o mnie to ja bym sie zgodzila za 2500 zł , a bez umowy do kieszeni to zastanowiłabym sie nad 2000 , mniej nie biore pod uwagę, mieszkam w biednym mieście ja do takich spraw podchodze poważnie, ludzi nie oszukuję, wiem jak sprzatać , jak kuchenkę, lodówkę i taka osoba ma gwarancję że nic nie zniszczę, gotuję z dobrych rzeczy i porządnie, zajmując sie dzieckiem tez podchodzę powaznie - zabawy edukacyjne, tematyczne,przebieranie, rozmawianie, spacer, nic na odwal się żeby posiedzieć i brać pieniądze

Gość gość
W W-wie przy takim zakresie obowiązków od 3000 zł,pracuję już od 10-lat za samą opiekę nad maluchem 2500zł średnio :-)