Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy na urlopach, jak spędzacie czas z dziećmi do dwóch lat?

Polecane posty

Gość gość

No bo ileż można siedzieć na dywanie i chodzić na spacery, niekoniecznie z wózkiem, bo młody nie chce już w nim jeździć odkąd śmiga na nogach (ma 17 mieisęcy). Autem też - ile można jeździć na zakupy do sklepów czy marketów. Jeździmy czasami na cały dzień do dziadków (są na emeryturze, mieszkają 20km od nas) ale tak samo - przecież nie będę tam jeździć codziennie. Jak wy spędzacie czas ze swoimi dziećmi? Popołudniu jest ok - wraca drugie dziecko ze szkoły, mąż z pracy, zaczyna się zabawa, dom jest pełen hałasu, zabawy. Ale do tego czasu masakra, już wysiedzieć na tyłku nie mogę. Z drugiej strony to 17 miesięczne dziecko, więc też niewiadomo czego robić nie będę. Ale może podrzucicie do głowy pomysł, na jaki ja nie wpadłam ;) Poza basenem, bo właśnie obczajam jakiś w okolicy, żeby sobie ze 2x w tygodniu iść.

Gość gość
no basen to fajny pomysł i polecam jeszcze hopland, u nas od czasu do czasu to super zabawa synek jest zachwycony, mój ma 18 miesięcy. A tak to bawię się zwyczajnie klockami, samochodzikami, od około miesiąca książeczki go bardzo interesują i ładnie obrazki ogląda, słucha co opowiadam i pokazuje. No i jeszcze tańczymy, włączam muzykę i jazda synuś się wtedy tak fajnie wygłupia a i mi się trochę ruchu przyda.

Gość gość
Nie zajmuję się w ogóle dzieckiem bo od tego jest ojciec. W wakacje wyjeżdżam z koleżankami się ostro zabawić i wyszumieć może poznać bliżej jakiegoś przystojniaka. Ja nie mam czasu zajmować się dzieckiem bo mam ważniejsze rzeczy na głowie. Na co dzień również się nie zajmuje.

Gość gość
Tak zatytułowałaś temat jakby ci o wczasy chodziło, a nie o siedzenie z dzieckiem w domu:O

Gość gość
nie no jakiś nie ma multum kasy i się nie mieszka w dużym mieście, to ciężko u multum rozrywek dla 1,5 rocznego dziecka ;) są też takie zajęcia dla małych dzieci, np. umuzykalniające...

Gość gość
Haha, no faktycznie - ale chodziło mi o urlopy opiekuńcze, wychowawcze, macierzyńskie - uogólnić chciałam. hopland? Nie słyszałam o czymś takim, już googluje! Dzięki ;)

Gość gość
Hej. Moze Sa w twojej okolicy mamy z dziecmi w podobnym wieku? Przedpoludnie razem spedzone to mile urozmaicenie czasu. Dla dziecka to bedzie na pewno interesujace spotkanie. Plac zabaw to tez dobry sposob na spedzani czasu.