Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto schudł na diecie niskoweglowodanowej??

Polecane posty

Gość gość

ile i w jakim czasie schudliście , co jedliście ?? napiszcie czy zrezygnowaliście np z warzyw czy owoców typu jabłko, grejpfrut ??

Gość gość
Warzywa mają zazwyczaj mało węglowodanów, coś mylisz. Schudniesz, jak odstawisz makarony, pizze, ciasta mączne, slodycze. Grejpfruty są ogólnie niezdrowe dla kobiet, rozwalają hormony tarczycowe.

Gość gość
no właśnie sie pytam o NISKOweglowodanowa a nie BEZwęglowodanową diete?? a co do grejpfrutow to mnie zaskoczyłas bo tego nie słyszałam wiem ze nie wolno lekow popijac ale ze rozwalaja homony?? mozesz cos blizej na ten temat??

Gość gość
up up

Gość gość
Tak mi powiedział endokrynolog, o grejpfrutach, ze zaburzają równowagę hormonalną. Nie jem, nie piję soku, zresztą odrzuca mnie od grepfrutów. Węglowodany są praktycznie we wszystkim, poza jajkami. Nawet w mleku są węglowodany, w szklance 12g, a ja trzymam się poziomu ok.50 g na dzień. Czytaj wszystkie etykiety, składy produktów. Zdziwisz się, ile jest węglowidanów np.w platkach fitness, lub w jogurcie:)Jem mięso, gotowane, duszone, dużo jajek, gitowane warzywa, unikam owoców cytrusowych, jablek..Lubię banany, avokado, kiwi..

Gość gość
Generalnie się nie odchudzam, to mój styl zywienia, jem małe porcje, 5x dziennie, waga się utrzymuje od lat na podobnym poziomie...Nie buszuję po lodówce, nie podżeram czipsów, nie jem smieciowego jedzenia, gotuję w domu. Na miescie wolę zjesc banana , suchą bułkę, niz jakiś syf na biegu..

Gość gość
dzieki za odp . ale naprawde banan lepszy niz jablko?? ciekawe ?? mleka nie pijam moze ze szklanke na miesiac , lubie czasem ser biały z nabiału , jogurtów nie jadam , wole śmietanę chciałam sie dowiedzieć czy kalorie mają znaczenie w tej diecie ?? planuje nic po za warzywami i mieskiem , jakami nic nie jesc innego czasem jabłko . czy schudne a pasuje mi zrzucić 10 kg :(

Gość gość
kalorie nie mają wpływu, bo tłuszczu organizm przyswaja maksimum 12 g na godzinę, albo i mniej,bo to jest cecha osobnicza,resztę wydala z kałem, możesz i 3500 kalorii zjeść i schudniesz natomiast cukry, zarówno monosacharydy(glukoza, fruktoza,laktoza, galaktoza, sacharoza) oraz polisacharydy,organizm wchłania jak leci, jak nie wbuduje w komórki , albo nie spali w procesach metabolicznych,to wątroba je przerobi na trójglicerydy i zmagazynuje w tkance tłuszczowej

Gość gość
up up

Gość gość
znam co stasowali diete post daniela to dieta warzywno owocowa ewy dąmbrowskiej te osoby znajdziesz na wielodzietni org