Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wychowanie przez rodzicow ma wplyw na dalsze zycie

Polecane posty

Gość gość

kiedys uwazalam ze nie ale jak doroslam to zauwazylam ze jestem tak samo niezaradna jak matka, ktora wychowywala mnie na zasadzie: siedz cicho, nic nie mow, nie odzywaj sie, nie miej swojego zdania, mam 3 rodzenstwa I wszyscy jestesmy bez poczucia wlasnej wartosci kompletnie, jak patrzylam latami na moja matke to wsplczulam jej a teraz robie to w stosunku do siebie, jak patrze na kolezanki niektore ktorych rodzice nauczyli dbania o swoje interesy, ambicji, posiadania celow I przede wszystkim miec odwage, to czuje zazdrosc, boje sie rozmawiac z ludzmi, wstydze sie odebrac telefon, to wszystko widzialam u matki a teraz u siebie I swojej siostry...boze czy rodzice widzac jacy sa nie potrafia uczyc dziec***ewnosci siebie???

Gość gość
Nie zawsze to widzą, ludzie wychowują swoje dzieci tak jak ich wychowywano.

Gość gość
mnie nie wychowywali,sama sie wychowalam

Gość gość
chcieli mnei wychowac ,nie udalo im sie,

Gość gość
ja jestem juz po 30-tce a nadal przy matce nie wypije nawet lampki wina:) bo ona mnie karci, a zabawne bylo jak spotykalismy sie na swietach u babci+cala duza rodzina I nasza matka nie pozwalala odpowiadac jak jakis wujek czy ciocia o cos pytali, ona sama zawsze to robila , a my bylismy dorosli, wyksztalceni o wiele lepiej od mojej matki ktora jest zwyklym tepakiem, chociaz uwaza sie za profesora

Gość gość
moja najdrozsza mamusia zawsze byla o mnie zazdrosna,nie pozwalala na nic.zawsze tylko ONA,ONA i nikt inny!

Gość gość
ma wpływ FUNDAMENTALNY chociaż nie tylko, bo liczą się też wpływy wszystkich osób, okoliczności, które były istotne w dzieciństwie psychologia już dawno tego dowiodła i ludzie też dawno to zauważyli

Gość gość
.boze czy rodzice widzac jacy sa nie potrafia uczyc dziec***ewnosci siebie??? x ale twoi rodzice nie mieli pojęcia, jacy są, lub tylko bardzo ograniczone matka miała z pewnością nerwicę, lęki przeniosła to mechanicznie na swoje dzieci trzeba mieć świadomość, że dzisiaj wiedza o nerwicy, zaburzeniach emocji, depresji jest dość powszechna i łatwo dostępna ludzie sławni mówią o tym wprost, problem jest ciągle omawiany lat temu 20, 25 i więcej, mało się o tym mówiło, lub w ogóle więc nie było nawet okazji, aby coś załapać z telwizji, radia, gazet, więc ludzie nie mieli pojęcia, nie widzieli siebie i swoich czynów w kkontekście choroby

Gość kto mieciem wojuje
czy wy tesz nie lubicie halasliwych taksufkarzy?