Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milda24

Co sie dzieje po porodzie

Polecane posty

Gość Milda24

Dziewczyny, co sie dzieje bezpośrednio po porodzie? Mowia zeby odrazu wstac? Slyszalam ze jak sie nie zrobi siku to cewnik zakladaja. A dziecko czy jest z matka czy odrazu badania

Gość gość
Rodzilam w zeszlym roku naturalnie i wszystko poszło ok. Dziecko chwile po narodzinach polozono mi na klatce i tak lezelismy sobie na porodowce dwie godziny. Nastepnie przyszla pielegniarka noworodkowa i zabrala dziecko z moim mężem na badania. Do mnie wrocila polozna zobaczyć jak się czuje. W miedzy czasie bylo tez szycie ale tego w ogóle nie czułam. Nastepnie jak wrócił maz z dzieckiem kazala mi wstac i sie umyc pod prysznicem z pomocą męża. Dziecko caly czas bylo z nami. Po kapieli na wlasnych nogach opuscilam porodowke i poszlam na sale poporodowa czyli do swojego pokoju razem z mężem i dzieckiem. Odwiedził mnie jeszcze dwa razy anastezjolog z pytaniami czy wszystko ok i zdjal mi rurki z plecow ;) tyle. Ze mna i z dzieckiem bylo wszystko ok wiec w szpitalu spedzilismy dwie doby od godziny porodu po czym wyszliśmy wszyscy razem do domu :)

Gość gość
Po porodzie masz pipe jak po deronacji kolograma trotylu i przez najblizszy miesiac bedziesz wyc zbolu przy siku i kupie