Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tym sposobem można unikną sflaczałych piersi po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, ponieważ wszystkie wiemy, że piersi po porodzie i karmieniu nie są juz takie same jak przed, zwłaszcza te duże :( Więc jeśli załóżmy odciagałabym pokarm i dawała go dziecku z butelki ale nie karmiła piersią czy jestem w stanie temu choć trochę zapobiec? Nie chce karmić piersią.

Gość gość
To nic nie zmieni.

Gość Agusiaaa86
niestety to nie pomoże :/

Gość gość
cwicz pompki od samego poczatku, pomagaja!

Gość apap1
Myślę, że się zamęczysz. Bo o ile samo karmienie jest przyjemne i po wstępnym okresie uczenia się tego - bezproblemowe i bezstresowe, o tyle odciąganie - to gehenna. Obie corki karmilam, ale tez duzo jezdzilam słuzbowo, więc odciągalam mleko, by podala je niania, i to odciąganie było koszmarne. Poza tym (tak czytalam) wlasnie uklad mleko z piersi jest chyba optymalny dla zdrowia. Jeśli tak bardzo nie chcesz przystawiac do peirsi, to chyba bym w tym ukladzie polecila formułę. Jesli przyjdzie Ci co dwie godziny sciągać (+ dodatkowo ściągać w nocy) to się chyba wykończysz. Ale moze inne dziewczyny mają z tym lepsze doswiadcznie. Na pociechę dodam - sama karmiłam dwa razy długo (raz rok, raz 15 mcy) i piersi mi nie sflaczały ani trochę. Niestey zrobiły się mniejsze :(

Gość gość
a co to za roznica czy dziecko samo sciągnie czy ty sciągniesz do butelki?? zadna roznica. Dobry stanik, masaze i polewanie pod prysznicem na przemian ciepla i zimna woda biustu w celu ujedrnienia. Dobry krem tez nie zaszkodzi no i pompki :)