Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość365

kupiłam brokuły na obiad i nie wiem co z niego zrobić

Polecane posty

Gość gość365

Pierwszy raz kupiłam brokuła i nie wiem co dalej :D Ugotować go? z czym to się je??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zrób zupkę wsadź to do gara zalej wodą wsadź kostkę rosołową dodaj ziemniaczka ugotuj potem zblenderuj i wcinaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość365
jeśli macie jakieś przepisy bez użycia piekarnika to proszę o podpowiedź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość365
gość dziś zrób zupkę wsadź to do gara zalej wodą wsadź kostkę rosołową dodaj ziemniaczka ugotuj potem zblenderuj i wcinaj xxxxx Niestety nie mam blendera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Pyszne zupy musisz robić ... Zupa to wywar z WARZYW I MIĘSA. Gdzie por? Marchew? Rzodkiew? Porcja rosołowa? Cokolwiek co nada tej zupie smak oprócz przypraw z kostki rosołowej. Woda z przyprawami i ziemniakami to nadal woda...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
brokuly w sosie smietanowo czosnkowym z makaronem lub wersja z miesem mielonym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość365
Zrobiłam brokuły z ziemniakami - średnio smaczne :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja lubię smażone w cieście. Ciasto jak na naleśniki, tylko gęściejsze-mniej mleka, więcej mąki. Moczę małe różyczki. I na głęboki tłuszcz. Ciasto solę solą czosnkową i pieprzę. Niektórym przeszkadza, że smażone i niezdrowe, ale ja raz kiedyś lubię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Surowe wrzucasz czy podgotowujesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to daj tym co beda wiedziec :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
można też wrzucić na rozgrzane masełko doprawić solą i pieprzem i zasypać bułką tartą tak zeby tłuszcz ściągnęła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To ja od smażenia w cieście. Ja wcześniej wrzucam na 2,5min. do wrzątku. Moja siostra nie, smaży z surowych. Ja wolę takie leciutko podgotowane. Naprawdę lekko, są nadal "al dente", ale nie twarde.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z makaronem i zoltym serem. Niebo w gebie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotujesz z 5 min w osolonej wodzie, nie dłużej, bo nie będą jędrne. Na patelni rozgrzewasz masło, sypiesz bułkę tartą, aż się zrumieni. Na to brokułek i ew. żółty ser, żeby się roztopił. Niebo w gębie!! Latem co chwilę wcinam brokuły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mam jeszcze taki przepis: podsmażasz oprószoną ostrą papryką pierś kurczaka podkrojoną w kostkę (ja lubię dość mocno ją wysmażyć, żeby była chrupiąca skórka). Do tego torebka ugotowanego ryżu, ugotowane różyczki brokuła i kukurydza w puszce :) Mniam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość365
Dzięki wszystkim za przepisy. Wypróbuję zwłaszcza ten ostatni :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćka
A ja robię sos brokułowo-serowy do makaronu: gotuję brokuły i wyjmuję z wywaru, podsmażam pieczarki i wędlinę, do wywaru po brokułach dodaję ser topiony, mąkę, śmietanę, miksuję, zagotowuję, dodaję resztę i zajadam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja wrzucam na patelnie male rozyczki brokul pokrojone w cwiartki pieczarki ,pokrojona cebulka ze szczypiorkiem i krolko podsmazam na oliwie z oliwek zalewam gesta smietanka, sol ,pieprz i dusze krotko pod przykryciem ( warzywa musza byc chrupiace) podaje z ryzem .To jest ulubiona potrawa mojej corki - wegetarianki,polecam pycha...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×