Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odłożyłam już 4 stówki na operację plastyczną

Polecane posty

Gość gość

Bo już nie wytrzymuję, powieki opadają mi jak starej babie (a i tak mam małe oczy), glupio mi czasem gadać z ludźmi i patrzeć w oczy, bo jak mam gorszy dzien wygladowy powiek to często mówia ze wygladam na zmeczona, 3 crazy mowili o zapadnietych oczach. Wiem, ze nie robią tego zlosliwie, jednak mnie to krepuje. Acz argumentów 'za' operacją jest dużo więcej. Nie jestem brzydka i wiem, że poprawienie tych oczu dobrze na mnie wpłynie. Pojadę do Czech jak uzbieram całość:) trzymajcie kciuki!

Gość gość
Btw to się nazywa blepharoplastyka. Jeden z najpopularniejszych zabiegów, nawet ponoć większość gwiazdek w Hollywood miała to robione :P Trochę mi szkoda że muszę robić operację, ale cóż. Nie chcę spędzać młodych lat na kompleksach, bo gdyby nie ppwieki, nie byłoby problemu.

Gość gość
I dobrze

Gość gość
Up

Gość gość
:>

Gość gość
)

Gość gość
Jaki koszt takiego zabiegu i czy w polsce tego nie robią?

Gość gość
W Czechach ok. 1200-2000 zł. W Polsce robią, ale kosztuje 2500-4000m a w Czechach nie dość że taniej, to są dobrzy specjaliści. Ja chcę iść do Libora Polaka.

Gość gość
jak do Polaka to spoko , hehe ;)

Gość gość
za mloda jestes na operacje

Gość gość
nie jest za mloda, wyglad sie liczy nie sluchaj ludzi!!

Gość gość
paszczur

Gość gość
ja bym chciala powiekszyc sobie piersi :(..

Gość gość
a ja bym chciała być wyższa, ale na to nic się nie da poradzić :(

Gość gość
juz na wszystko da sie coś poradzić...kości można wydłużyć, nawet tu na kafe był kiedys taki temat

Gość gość
Też bym chciała być wyższa ale bez przesady, nie jestem też niziutka (167), nie robiłabym sobie nic z kośćmi..Ale mam kolege, który ma 168 i on o tym myślał. Ja się cieszę, że operacja powiek nie jest taka droga.

Gość gość
tez bym chciala, a czy jest jakies ryzyko?

Gość gość
Ale której operacji? Jeśli powiek, to wiesz.. ryzyko zawsze jest, jak to w przypadku każdego zabiegu chirurgicznego, ale generalnie to jedna z najprostszych operacji.. 1-2 tygodnie po możesz mieć zasinienia, obrzęki, potem to schodzi.. blizn nie widać. Jednak są przeciwskazania zdrowotne do takich zabiegów, np problemy z krzepliwością krwi, podejrzewam też że choroby oczu etc.

Gość gość
ty masz 167.. a ja mam 158.. do d**y.. ale nie dam sobie połamać nóg żeby być wyższa..

Gość gość
a ile masz lat. ja jeszcze jakos z tym pozyje, ale pewnie z czasem bedzie gorzej. a o ile ladniejsza bym byla...

Gość gość
Ja mam 21 lat i z moimi powiekami jest niestety coraz gorzej. Wiele osób pewnie nie rozumie, że w tak młodym wieku chcę sobie zrobić operację, ale oni nigdy nie obudzili się rano z tak cholernie opadniętymi powiekami, że makijaż niewiele pomaga.. Budzę się, patrzę w lustro: niezła cera, ładny kształt brwi, usta, ale powieki.. to jest koszmar. Wiem, że czym później, tym gorzej będę wyglądać. Dlatego nie chcę czekać.

Gość gość
A nakładałam już milion rzeczy na te powieki, robiłam delikatne masaże..mam takie azjatyckie tasiemki do powiek, ale nie mogę ich nosić na co dzień, bo nienaturalnie wyglądają, dlatego je nakładam jak nigdzie nie wychodzę żeby choć trochę uniosły te powieki.. troszkę pomagają, ale to zależy. Co gorsza, czasem potrafię się obudzić z zagięciem na jednej powiece i w rezultacie jedno oko wygląda lepiej, a drugie o wiele gorzej (czyli mam asymetryczne oczy). One sobie wyglądają jak chcą, nieważne co robię..

Gość gość
widzialam te tasiemki, czyli to pic na wode.

Gość gość
Może po prostu nie są do mojego typu oka, w każdym razie kiedyś miałam inne i je było mniej widać, ale i tak nie nosiłabym na codzień bo u mnie efekt jest dziwny. Może na innych oczach lepiej by wyglądalo.. W Czechach są dobrzy specjaliści, tego Polaka polecają i dużo babek do niego lata, szczególnie na powieki i biust.

Gość gość
Myślę że kwas hialuronowy nie wystarczy, zreszta w jednej klinice o to pytałam i powiedzieli, że faktycznie blepharoplastyka najlepsza. Myślałam o botoksie kiedyś, ale botoks trzeba robić ciągle, a jeśli nie zrobisz to powieki opadają jeszcze bardziej.. Więc wolę uzbierać na operację.

Gość gość
można ten zabieg zrobić bezpłatnie na NFZ, jeśli udowodnisz że opadające powieki utrudniają Ci widzenie, co prawda poczekasz jakieś pół roku ale będziesz miała bezpłatnie znajoma tak zrobiła mimo że ją stać na prywatną operację ot po prostu trzeba być sprytnym i umieć wykombinować skierowanie od lekarza idź do okulisty

Gość gość
Ja mając 17 lat pojechałam do pracy za granicę w wakacje, a jak miałam 18 to też zrobiłam sobie operację, zlikwidowałam worki i cienie pod oczami. Cały życie wszyscy się mnie czepiali o nie, były ogromne i sine jakby mnie ktoś pobił :O

Gość gość
Tak, tylko nie wiadomo, czy ten lekarz do którego trafię na NFZ będzie dobry.. ale pomyślę i o tym :)