Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneda

Ból z boku podbrzusza TYLKO przy chodzeniu 21tc

Polecane posty

Gość Aneda

Witam. Mam pewien problem, który zaczął się wczoraj. Przy spacerowaniu bardzo boli mnie po prawej stronie podbrzusza. Wystarczy, że stanę w miejscu, usiądę, położę się itd i po bólu w trybie natychmiastowym nie ma nawet śladu. Tak samo jak chodzę po mieszkaniu - nie boli. Dopiero powiedzmy po kilkudziesięciu krokach zaczyna. To mój 21 tydzień ciąży. Wizytę mam teraz w czwartek i nie wiem czy podejść do szpitala czy po prostu po oszczędzać się do czwartku i wtedy opowiedzieć o swoich dolegliwościach. Oprócz tego nic się nie dzieje. A może któraś z was też to przechodziła?

Gość Aneda
Dodam może, że ból bardzo przypomina ten, kiedy ma się kolkę. Ale ogólnie przy dotyku brzuch w ogóle nie boli, jest normalny, miękki.. tak jakbym miała zakwasy się czuję.

Gość Aneda
Jak zwykle tylko ja mam takie nietypowe objawy ;)

Gość Aneda
up

Gość Kalinka_
Też miałam podobnie, tak mi się wydaje. Po domu chodziłam, a jak poszłam do sklepu kłuło mnie tak, że kroku nie mogłam czasem zrobić i to właśnie tak z boku. Musiałam chodzić bardzo powoli. Lekarz zalecił mi magnez i przeszło. Zaczęło się jakoś po 20 tygodniu. Magnez regularnie przyjmuję od 25 tc i nie ma śladu po tej dolegliwości. Chodzę normalnie. U mnie to było typowo kłucie promieniujące od jednej strony podbrzusza w kierunku brzucha. Jak stawałam to przechodziło.

Gość aneda
a mnie zmusila sytuacja wyjsc kawal sporej drogi i juz po bolu ani sladu :).. ja to zawsze bylam dziwna..

Gość gość
Ja miałam mniej więcej od 25 tygodnia ból bo spojenie łonowe ulegało rozszerzeniu. Też tylko przy chodzeniu. Ból tak promieniował, że miałam wrażenie, że całe podbrzusze mnie boli. Trochę się wtedy przestraszyłam, na izbie zbadali powiedzieli, że wszystko ok. Takie bóle są normalne, dodatkowo macica się rozszerza. Paradoksalnie jeden lekarz kazał mi wtedy lezeć, a drugi powiedział, że jak leżenie nie pomoże, to trzeba rozciągać. Chodzenie nie wychodziło mi na dobre, ale ćwiczenia rozciągające jak najbardziej. Czułam ulgę. Dodatkowo kazali mi brać kąpiel jak czuje jakies niepokojące bóle, skurcze itd. Rozluźnić się, magnez, nospa forte, miałam jeszcze te czopki scopolan. Jak ból pomimo tego wszystkiego i odpoczynku czyli leżenia nie pomagał kazali jechać na izbę.

Gość gość
Aneda ja mam tak samo, a mam tak już od około 22-23tyg a jestem w 26. Byłam wczoraj u lekarza, powiedziałM mu o tym problemie, ale powiedzia, że wszystko ok z maleństwem. Ale przy chodzeniu dalej czuję cod na pozór ,, kolki " ..