Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy! Nie umiem się ubierać

Polecane posty

Gość gość

Mój styl ubierania polega na kupowaniu ubrań z przymusu, póki się ze mnie nie zedrze to mogę nie kupić kolejnej rzeczy, przez cały czas chodzę w tych samych, nudnych i pewnie staroświeckich ubraniach. KIedy w końcu wybieram się na zakupy to chodzę po sklepach cały dzień i nie raz wychodzę z niczym. Przez internet często podobają mi się jakieś ubrania ale kiedy jadę je zmierzyć to wyglądam w nich jak klocek i to jest włąśnie mój problem :( Nie mam niestety figury modelki, nie jestem może jakoś bardzo gruba jednak chciałabym zatuszować ubraniami swoje mankamenty (np grube ręce) Czy ktoś mógłby mi doradzić jak się ładnie ubierać?

Gość gość
Chodz do sklepu z koleźanką, znajomą, ciotką, ktora powie Ci obiektywnie czy coś dobrze na Tobie leży czy nie... a później się sama nauczysz..

Gość gość
zazwyczaj chodzę z koleżanką na zakupy i ona też zawsze kręci nosem, chociaż teraz tak myślę, że ona w sumie też nei najlepiej się ubiera :P inaccessible89, nie wiem czy jeśli sprecyzuję swój ulubiony kolor to czy bardzo będzie to pomocne bo asortyment w sklepach jest chyba ograniczony... Kiedyś chciałam kupić sukienkę w kolorze czerwono granatowym, obeszlam chyba większość sklepów i wróciłam do domu z pustymi rękami, bo akurat takie kolory były nie modne :O

Gość gość
co do typu figury to oglądałam się już nie raz i naprawdę nadal nie wiem jaki mam typ figury... Tak samo z porą roku...

Gość gość
coz, zamow sobie jakas stylistke :classic_cool:

Gość gość
Poczytaj sobie o "capsule wardrobe" :) Ja dzięki temu w końcu wyglądam jak człowiek.

Gość gość
moja koleżanka była u stylistyki, samo doradzenie kolorów kosztuje 600zł, wolę się nie zastanawiać ile kosztowałaby reszta...

Gość gość
Problem może nie w tym, że nie umiesz ale nie masz w co:p Bo w sklepach wszystko na jedno kopyto - modne są rurkki, wszystkie spodnie to rurki, we wszystkich sklepach. Szerszych nogawek nie uświadczysz. Kurtki? Wszystkie pikowane. Bo modne.. Bluzy? Z głupimi napisami obowiązkowo. Ja tam w sklepach nic nie moge znaleźć bo ja szukam prostych rzeczy zwykłych spodni, czy bluzek w jednolitych kolorach. Za chiny tam tego nie znajde. Dlatego kupuje w lumpeksach, chociaż tam też coraz trudniej coś znaleźć bo dużo ludzi tam kupuje