Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety, skoro rodzenie i poświęcanie się to dla was zaszczyt, to skąd ujemny

Polecane posty

Gość gość

przyrost naturalny? Kiedyś w jednej dyskusji usłyszałam, że dla kobiety opieka nad dzieckiem to zaszczyt, którego nie rozumiem. SKoro nie potrzebujecie mieć swoich praw i przywilejów , bo i tak największa radość to oddawać siebie i wszystkie zasoby dzieciom, to dlaczego problemem są dla was pieniądze i ich brak? Skad w Polsce dramatyczny kryzys demograficzny skoro po kafe można wywnioskowac, ze macierzyństwo i jego wymogi nie są dla kobiet żadnym problemem?

Gość gość
up

Gość gość
Heloizo, one są tych zaszczytów niegodne i już :D

Gość gość
Jakim trzeba być ćwokiem ,żeby wierzyć ,że bycie matką jest równoznaczne z rzeczeniem się swoich praw i przywilejów .

Gość gość
Kto? Jakich zaszczytów? Kobieta napisała mi kiedyś wprost, że ja nie rozumiem, że dla niektórych kobiet to jest zaszczyt poświęcać się dla dziecka. Słowo w słowo tak napisała. I na kafe są ciągle staraczki. I obrończynie wiary katoliskiej i świętego macierzyństwa, dla których dzieci ważniejsze są niż kasa, gotowe są zyć u teściów i rezygnować z pracy. Pytam więc normalnie: dlaczego mamy niski przyrost naturalny, skoro dla kobiet to jest zaszczyt, a dziecko wynagradza im cały trud i to, że sobie ztrudem cokolwiek kupią przez 10 kolejnych lat minimum? Całe niewyspanie, ból i zmartwienie jak w szkole itd. Wszyđciutko wznagradzaja dzieci. A wiec?

Gość gość
sorry ale nie wiem o co ci chodzi autorze w tym poście, masło maslane

Gość gość
To raczej zaszczyt dla mężczyzny kiedy kobieta zgadza sie urodzić mu dziecko.

Gość gość
Jakaś baba coś sobie skrobnęła a Ty już uważasz ja za wyrocznię ? ile ty masz lat ,ze wierzysz we wszystko co Ci w necie napiszą ?

Gość gość
Jakim trzeba być ćwokiem ,żeby wierzyć ,że bycie matką jest równoznaczne z rzeczeniem się swoich praw i przywilejów . xxx nie wokiem, tzlko czytelnikiem kafeterii. Najpierw prawa ma dziecko w rodzinie, potem matka i jej mąż. Wiele kobiet to lubi. I najpierw ludzie inwestują w dziecko, potem w siebie, kochają dziecko, potem siebie, społeczeństwo obchodzi jak się żyje dziecku, a jak im, to nieważne, choć to oni zapewniaja byt. Nikogo nie obchodzą krwawiace sutki, ludzi obchodzi, że niemowlę ma ssać. To takki najbardziej ilustrujący przykład, ale później jest non stop tak, w wielu róznych sytuacjach i nie tylko w niemowlęctwie. kto nazwał mnie Heloizą, z kim rozmawiam? Wolę wiedzieć,a nie z anonimami.

Gość gość
To znowu ta szajbnięta Heloiza. Zaraz zacznie bluzgami jechać, szkoda czasu na dyskusje z nią bo ona rozmawiać nie potrafi a tylko bluzgać .

Gość gość
kto nazwał mnie Heloizą, xxx Ja a co :P

Gość gość
przecież miałaś już tu nie przychodzić , nie pamiętasz co wypisywałaś ?:P ty naprawdę jesteś uzależniona od kafeterii.

Gość gość
przezież z daleka widać ,zę to ty Heloiza :D twoje wariactwo rzuca sie w oczy z daleka .

Gość gość
gdzie masło maslane? podaj konkretne zdanie, któego nie rozumiesz, to wyjaśnię, bo tak ogólnie ciężko mi się odnieść? Co mam wyjaśnić? No chodzi mi o to, że kobiety są zdeterminowane, by mieć dziecko za cenę mieszkania po kątach nawet. To tylko przykład. Wiele kobiet już w wieku 20 lat nie majac nigdy pracy, szkoły, rodzi dziecko,b o to najważniejsze dla nich. I dzieckko wynagradza im wszelkie niedogodności w życiu. Czemu więc ludzie mówią, ze nie mają dzieci, bo im kasy mało? Jak to mało? Nie potrzebują wiele, skoro gotowi są pomieszkiwać u rodziny, samemu jeść najprostsze jedzenie i ubierac się w lumpeksie i donaszać po krewnych, byle dzieciom kupić nowe. Ludziom chodzi tylko o to, by dzieciom dac, nie sobie. Poświęcenie dla dziecka to przyjemność i zaszczyt. Tak t kiedyś przeczyatłąm, jak Boga kocham, Więc czemu jets mało dzieci w Polsce? Kasa nie stanowi problemu, kobiety nawet bez kasy chcą rodzić, bo dziecko dla nich wazniejsze, poczytajcie kafe. Ja wszystko wnioskuję z tematów z kafe. Nikogo nie obrażam, tylko pytam. To, ze człwoiek woli zrzec się marzeń, by inwestować w dzieci to zdanie powszechnie wypowiadane na kafe tak samo jak to, że dziecko wynagradza wszystko, cały trud. Czytałam tu: mając dziecko, to dziecko jest twoim marzeniem wtedy, nie musisz spełniać swoich zachcianek, bo wolisz WOLISZ dać dziecku, ono jest wtedy substytutem marzeń. Wszysko z rozmów na kafe wam cytuję.

Gość gość
Pytam więc normalnie: - pytasz normalnie ?:D ale odpowiedzi innej niż spodziewasz se usłyszeć już zaakceptować nie potrafisz . powiem ci normalnie ,że masz problem ze sobą i powinnaś się leczyć. i to natychmiast bo już taką młódką chyba nie jesteś , a raczej panią w wieku powiedzmy lekko średnim .

Gość gość
Temat nie jest wariactwem, tylko normalnym zapytaniem. Dlaczego w Polsce rodzi się mało dzieci? Czym ludzie to tłumaczą? Bo w brak kasy nie uwierzę. Skoro gotowi są rodzić na jednej pensji bez włąsnego mieszkania, to kasa najwyraźniej problemem tutaj nie jest.

Gość gość
nikogo nie obrażasz .. wkleić ci znowu linki z twoimi wypowiedziami gdzie " nikogo nie obrażasz " ?

Gość gość
Lekko średnia to jest taka kategoria w boksie :D

Gość gość
temat nie jest wariactwem ale Ty jak najbardziej .Nie potrafisz przyjąć innej argumentacji niż swoja własna to gadaj sama ze sobą .

Gość gość
laska kolo 30 bez chłopa nawet dochodzącego z patologicznego domu chce pouczać kobiety o macierzyństwie ?:D padłam :D

Gość gość
To raczej zaszczyt dla mężczyzny kiedy kobieta zgadza sie urodzić mu dziecko. xxx A to już zależy do ciągu dalszego, czasem bywa tym faktem szantażowany do konca życia, czyż nie?

Gość gość
A to już zależy do ciągu dalszego, czasem bywa tym faktem szantażowany do konca życia, czyż nie? nie . a teraz czekam na Twoje argumenty w postaci emocjonalnych bluzgów :S

Gość gość
Pytam więc normalnie: - pytasz normalnie ? ale odpowiedzi innej niż spodziewasz se usłyszeć już zaakceptować nie potrafisz . powiem ci normalnie ,że masz problem ze sobą i powinnaś się leczyć. i to natychmiast bo już taką młódką chyba nie jesteś , a raczej panią w wieku powiedzmy lekko średnim xxx do czego ty teraz bijesz, co? zaczepki szukasz? pytanie postawione jest NORMALNIE. Dlaczego w Polsce rodzi sie mało dzieci. Ty już wiesz jakiej ja chcę odpowiedzi. Normalnej i prawdziwej- dlaczego? Tematy CI się mylą? Nie interesują mnie Twoje pseudo diagnozy. Zadaję pytanie o demografię, a Ty z tego powodu problem mi przypisujesz. Masz problem z czytaniem, rozumieniem tematu i jego analiza. Nie usłyszałam jeszcze żadnej odpowiedzi na postawiony temat.

Gość gość
Bo teraz sporo ludzi nie chce miec dzieci dlatego jest ujemny

Gość gość
Dlaczego w Polsce rodzi sie mało dzieci. xxx Bo nie jesteśmy bogaci Bo nie każda chce całkiem zniekształcić sobie figurę Bo wolą jechać na wczasy niż kupować podręczniki Bo ... A co do zaszczytów to nie jest nim wychować kafeteryjnego popaprańca .

Gość gość
odpowiem ci w twoim stylu : g****o mnie obchodzi czego chcesz . Czytałam twoje niektóre topy i jedno jest pewne ,że nie jesteś do końca normalna . Rozmawiały z tobą rozmaite osoby , czasami mądrzej czasami mniej a ty jedyne co potrafisz to wyzywać jak nie znajdujesz argumentów do swoich z góry przegranych tez . Podobno jesteś koło trzydziestki ale umysł masz 15 latki , niedojrzała infantylna i zazdrosna o każde szczęście . Czujesz potrzebę udowadniania innym ,że tak naprawdę nie sa szczęśliwi bo nie żyją i nie myślą tak ja ty byś tego chciała . Żałosna jesteś .

Gość gość
Kobiety nie rodzą dzieci, gdyż, jak sama widzisz, ich własne podejście do macierzyństwa przerasta je. Mało się nie zesrają, a potem są tak wykończone, że więcej niż jednego nie chcą. Jakby zeszły z tonu, to byłoby może inaczej, a tak są dodatkowo przykładem dla młodych dziewczyn, które patrząc co sie dzieje, nie chcą urodzić nawet jednego. Traktowanie poświęcenia jako zaszczytu prędzej czy póxniej zaowocuje w wypaleniu i nieuświadomionych pretensjach. DLatego.

Gość gość
Bo nie jesteśmy bogaci xxx ustalono już, że to dla Polek argumentem nie jest, bo one nawet na swoim nie chca być, by urodzić dziecko. Na kaszki i mm też nie potrzebują, bo wolą wywalać cyca na ulicy do 4 roku życia dziecka Pół biedy wychować kogoś, kto bawi się w necie, gorzej wychować popaprańca w realu. Lepiej świrować w necie niż w realu, wiele matek swiruje w jednym i drugim, i to jest ta różnica, potem wychowuja córki na takie same. WIęc odnieś swoją wypowiedź najpierw do siebie ale dzięki za próbę podjęcia tematu;-)

Gość gość
jakaś anonimowa osoba , nawet nie wiadomo czy kobieta czy matka napisała jaieś zdanie a ta juz z tego robi filozofię życia . Jak bardoz trzeba być niepewnym siebie , swojej wartości żeby przejmować sie opiniami anonimowych ludzi i to jeszcze w tak ważnej sprawie ?

Gość gość
Bo tempa dzido potrzeba więcej kasy na każde kolejne dziecko! Bo te które rodzą dzieci nie mając własnego kata najczęściej zaliczają wpadke,bo normalna kobieta dla której rodzicielstwo jest tak ważne nie przesiaduje na patologicznym forum tylko szykuje właśnie obiad dla rodziny