Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

deborrra

Czy warto zakupić porządne sztućce?

Polecane posty

Hej:) mieszkanko jest już urządzone, a teraz w końcu przyszedł czas na dodatki i inne gadżety:) zastanawiam się , czy fajnym pomysłem jest trzymanie pojemników z makaronem na blacie kuchennym lub przyprawników? Jest to nadal trendy? Jakie gadżety są niezbędne w nowoczesnej kuchni? Zastanawiam się tez czy warto kupić porządną zastawę kuchenną i poświęcić trochę pieniędzy na sztućce dobrej jakości? Znacie markę gerlach celestia ? Bo właśnie nad takimi sztućcami się zastanawiam:) Warto je zakupić czy raczej nie?

Gość gość
no to kotku zaproś kafeterian na parapetówkę a potem orgia w gumkach, dasz doopy podczas orgii czy udajesz cnotke?

jasne, że warto zainwestować trochę pieniędzy w zastawę. W końcu nie będziesz kupować tego co chwilę ;) ja Gerlach polecam, sama korzystam z tego kompletu co tutaj https://www.bellodecor.com.pl/jadalnia/sztucce/sztucce-gerlach/gerlach-celestia-04a, jestem bardzo zadowolona. Odradzam wszelkie sztućce z Ikei - no chyba, że chcesz kupować co kilka miesięcy nowe..

Ja akurat tych wspomnianych pojemników z makaronami i ryżem nie trzymam na blacie, bo to nie jest rzecz, którą używam na co dzień. Przyprawniki owszem mam zawsze pod ręką. Odnośnie zastawy i sztućców najlepiej kupić coś droższego, ale porządnego, bo są to rzeczy, które będą służyć na długie lata. Ja dostałam sztućce właśnie gerlacha od rodziców i po paru latach wyglądają jak nowe, mimo, że są myte w zmywarce. Polecam!

Ja tam te wszystkie pojemniki trzymam w szafie, a nie na blacie, w razie potrzeby je wyciągam i tyle. Jeśli chodzi o noże to chyba oczywiste, że posiadanie solidnych noży w kuchni to podstawa, chyba, że stołujesz się na mieście, a kuchnia to pomieszczenie, w którym tylko zaparzasz kawę i nic więcej tam nie robisz. Większość noży można z powodzenie myć w zmywarce i nic się im nie dzieje.

Nie lubię jak cokolwiek stoi mi na blacie. Jak dla mnie to niepotrzebne zagracenie kuchni i do tego zbiera się na tym dodatkowy kurz i jakoś to do mnie nie przemawia. Wolę czyste, puste blaty. A co do sztućców to faktycznie lepiej jest zainwestować w porządne, które się zaraz nie zniszczą, a raczej posłużą długie lata.

Gość gość
a mi tam nie przeszkadza - część trzymam na blacie (te których częściej uzywam) a resztę w szufladzie. Zwłaszcza,że teraz jest szeroki wybór, jeśli chodzi o pojemniki na żywność i tego rodzaju akcesoria kuchenne. Ja swoje kupiłam tutaj - http://tadar.pl/204-pojemniki-na-zywnosc

Gość gość
Zobacz sobie ofertę tego sklepu: http://dukapolska.com/. Piękne sztućce i porcelana! Uwielbiam przeglądać nowości ;)

Gość Franczessska
To tak jak byś zapytała czy warto kupić markową torebkę? Każdy lubi co innego. Ja cenię sobie jakość więc kupiłam do kuchni sztućce gerlacha - znajomi już przy pierwszej kolacji zauważyli że to nie są byle sztućce.

Ja jestem na etapie urządzania kuchni praktycznie od zera i też miałam dylemat nad sztuccami. Kiedyś kupiłam sztućce w markecie i po pewnym czasie nadawały się tylko i wyłącznie do wyrzucenia bo jakiegoś dziwnego nałogu dostały - nie wiem, rdza? Też zastanawiałam się nad gerlachem ale gościu w sklepie poradził mi sztućce ambition - mówił że sam je używa w domu, myje w zmywarce i nic się z nimi nie dzieje. Zaryzykowalam i kupiłam, mam już je z pół roku i póki co nic się z nimi nie dzieje. Facet poradził mi również ze gdy będę chciała sobie kupić jakieś droższe sztućce to żebym zainwestowala w sztućce marki Sola. Mówił że są lepsze niż Gerlach. Nie wiem ile w tym prawdy ale może jak kiedyś będę przy kasie to zaszaleje i kupię :D

A odnośnie trzymania wszelakich pojemników na blacie, ja odpuscilam i prawie wszystko mam pochowane - wyjątek stanowi stojak z przyprawami i ręcznik papierowy

Gość rader
Gerlach to już chyba nie ta marka co kiedyś. Poza tym świat idzie do przodu i trzeba próbować nowych rzeczy. W kwocie zaproponowanej przez Ciebie ciężko będzie kupić coś dużego i porządnego. Czasami nie da się połączyć tych dwóch elementów tanio i do tego bardzo dobra jakość. No chyba,że trafisz gdzieś super wyprzedaż:). Ja np. kupiłam sobie sztućce firmy Odiso. Marka nie jest znana na szeroką skalę, a szkoda. Jakość super. Produkowane w Polsce, ale na rynek niemiecki, poleciła mi ciotka mieszkająca właśnie w Niemczech i nie żałuję. Nie wiem , czy wszędzie można je dostać w zwykłych sklepach. Ja jestem z Poznania i kupiłam je w sklepie Goblet na Ratajach, mają stronę więc można sprawdzić http://www.goblet.pl/szukaj/?search=product&string=odiso&search_top= . Najlepiej zadzwonić i zapytać, albo podjechać, mają mnóstwo sztućców, różnych na pewno można coś wybrać . Mój brat kupił np. sztućce Amefa i twierdzi, że są super . Wszystko to kwestia tego co nam się podoba, no i oczywiście budżetu. Może czasami warto kupić na sztuki, ale coś dobrego, zamiast wielkiego kompletu niewiadomego pochodzenia

Gość KrysiaLew
Pytanie czy warto kupić coś porządnego to pytanie bez sensu :P jak lubisz mieć porządne rzeczy to jak najbardziej. Sztućców używasz codziennie także ja jestem zdania, że warto dać więcej. Jakby to była jakaś rzecz która leży i się jej nie używa to co innego.

Gość gość
Jesli chodzi o sztucce takie fajne, to ja moge Ci polecic sklep https://dukapolska.com/ . Ja tam kupowalam swoj komplecik i jestem mega zadowolona...szkoda tylko, ze ja ciagle mam problem - jak układać sztućce :/ Ale może się kiedyś wreszcie naucze :)