Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do pań leżących w ciąży. Skąd macie ubrania ciążowe?

Polecane posty

Gość gość

Ja leżę już drugi miesiąc. Dziś miałam wizytę u lekarza i okazało się, że w nic się już nie mieszczę. Znalazłam jeszcze jakąś sukienkę w miarę luźną i rajstopy (ale też mnie uwierały) i prawdę mówiąc na tym moja garderoba się kończy. Niestety dostałam następne zwolnienie i nakaz leżenia. Wobec tego zakupy ubraniowe odpadają, a na następną wizytę na bank się już w nic nie zmieszczę. Jak Wy sobie radzicie z tym problemem?

Gość gość
A przez internet nei chcę kupować, bo nie umiem kupować nie mierząc. Jestem strasznie nie wymiarowa.

Gość gość
Ze sklepu

Gość gość
Ale jak iść do sklepu, skoro jest nakaz leżenia???????????????

Gość gość
Mam to samo ja jestem w 32 tyg ciazy i ubrania nosze swoje te Co zawsze. W spodniach guzika i rozporka juz nie dopinam. Zakladam tunike zakrywajaca rozpiety rozporek i swetry rozciagliwe. Staniki to tylko sportowe.. Chcialam kupic stanik juz dla kobiety karmiacej a okazalo sie ze rozmiaru takiego nie produkuja bosh! 32G przed ciaza mialam. Straszenie w piersiach i brzuchu przytylam. Przybylo mi 11kg. Twarz rece nogi bez zmian. Na nogach tylko zylki bardziej widoczne i gorace mrowienia mam..

Gość gość
Ja kupowałam przez internet choć tego nigdy nie robię i nie uznawałam ale w ciąży ani razu źle nie trafiłam

Gość gość
Skoro ze sklepu nie bo na lezaco nie pojdziesz i z internetu nie bo nie umiesz to czego ty kobieto oczekujesz? Ubran na telefon?

no hej :p ja tez mam nakaz lezenia ... jka obawiałam sie wyladuje po raz kolejny w szpitalu to speirdziłam ze chocby bielizne wieksza musze miec bo tego mi maz na bank nie kupi i wybrałam sie na okoliczny targ :p tak zakupiałam takze Tunike i mimo ze mamjuz 1 kg na plusie pod nia wszystko na luzno do tego wieksze getry zeby nie opinały i stoj gotowy :) w razie czego jakbys nie miała z kim pogadac bo ja tak czasami mam to zapraszam na post ktory załozyłam :p http://f.kafeteria.pl/temat/f10/ciaza-na-lezaco-ciaza-z-problemami-p_6171964

Gość gość
cos sie stanie jak zamowisz to ubranie z jakiegos sklepu z mozliwoscia zwrotu? albo wyjdziesz do konkretnego sklepu nma 15 minut? znowu bez przegiec kobiety

raz po prostu musisz sie przemoc i wyjsc ... no takie smutne realia . Najwyzej zrob to łaczac to z wyjsciem kiedy i tak do lekarza musisz isc na jakies badania

Gość gość
Potrzebujesz przecież tylko spodni. Jakieś tam bluzki chyba dopasujesz co? Poszperaj po necie spodni ciążowych używanych jest cała masa. Nawet jeśli z 2 kupionych będzie pasowała 1, to nie szkodzi. Używki są o wieeeele tańsze niż nowe. Rajstopy ciążowe lub też ciążowe leginsy też można na allegro kupić. Do tego poszperaj w szafie.. może jakaś bluza dresowa, jakaś bluzeczka? W nic nie wchodzisz? Ja jestem w 33 tygodniu i po domu normalnie, jakieś tam spodnie dresowe (chociaż mam jedne ciążowe z poprzendiej ciąży), jakaś bluzka/koszulka. Normalnie się mieszczę. A jak wychodzę do lekarza, na spacer, do sklepu to dżinsy ciążowe i jakiś sweter czy bluza. Nie potrzeba specjalnych ubrań ciążowych. Nie masz siostry albo mamy, która nosi ubrania o rozmiar większe? Spokojnie luźniejszy sweter wystarczy czy bluza.. albo zamów jakiś dłuższy rozpinany i do tego noś zwykłe bluzeczki z kr. rękawem.

Gość gość
Zblizaja sie swieta napisz do zajaca ze chcialabys ubranie ciazowe i po krzyku. Nie musisz wychodzic ani przez Internet kupywac

Gość gość
Jeżeli leżysz to po co ci jakieś spodnie itd kup sobie leginsy ciążowe wygodne, jakieś tuniki które są elastyczne i się ewentualnie dopasują i już.

Gość gość
no jakas j******a baba ona chyba oczekuje ze ja jej to zamowie i przymierze, zeby ona mogla dalej lezec i nie robic nic ,no bez jaj

Gość gość
Dla ciąży zagrożonej nawet 15 minut w sklepie jest problemem i może się źle skończyć. Ja się tak uparłam żeby iść oglądać wózek. Trwało to max 30 minut z czego większość siedziałam i co? Dwa dni później szpital :/ Ciuchy kupowałam przez neta, używane + mąż mi kupił kilka bluzek w lidlu jak byly w ofercie ;) Z tymi używkami to najlepsze rozwiązanie, bo i tak nie wychodzisz nigdzie wiec po co przepłacać? Wszystko co kupiłam było dobre (tylko jedne spodnie musiałam skrócić). Potem to sprzedałam przez net i zwróciły mi się koszty :)

Gość gość
No właśnie - getry i tuniki powinny być ok. Łatwo się dopasowują. Nie marudź kobieto :P skoro nie z internetu, nie ze sklepu stacjonarnego to skąd??

Gość gość
Ja w domu ubieram ciuchy meza :D Koszulki, bluzy. Na zewnątrz mam luzne koszulki, sukienki dopasowujące się itd.

Gość gość
Ja tez musialam lezec, wstawalam tylko do lekarza... Rozwiazalam sprawe tak ze poszlam na szybkie zakupy po drodze do lekarza, kupilam jedne spodnie i jedne legginsy ciaxowe i pojechalam stamtad do lekarza na wizyte. Uznalam ze jakby cos sie stalo to lekarz od razu sprawdzi itp... jedyne co to poprosilam kolezanki zeby mi sprawdzily wczesniej w jakim sklepie znajde takie spodnie zeby nie szukac i nie narazac sie bez sensu. Trwalo to 15min i teraz koncze ciaze i dalej chodze w tym samym. Koszulek nie kupowalam bo to zaden problem, czy tunika czy maz mi kupil cos fajnego, spodnie trudniej kupic bez mierzenia... nie wiem skad jestes ale np w Katowicach, podjedziesz do silesii i duzy wybor jest w h&m i lc waikiki i sa niedrogie. Hm chyba 130 placilam, a w lc w po 70byly ostatnio. Nawet mozesz podjechac pod takie wejscie najblizej sklepu i chodzenia bedzie cale 100m....

Gość lupek
Jestem dopiero w 3 miesiącu ciąży , ale lubie chodzić w leginsach i jeszcze sprzed czasu porodu kupiłam tu http://zoio.pl/odziez-damska/legginsy te cieplutkie w kwiaty i jak narazie są fajne rozciągliwe nie uciskają :p myśle , że w późniejszym okresie też bede chodziła w leginsach