Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się mieszka w domu z bali?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich :) Orientujecie się może, jakie koszta są generowane jeśli ktoś stawia domy z bali? Zastanawiam sie bowiem czy nie kupić sobie takiego domku na działkę i czy nie wyniesie mnie to dużo więcej niż dom murowany. Dodatkowo, chciałem Was jeszcze podpytać, jak się mieszka w takim domu? Nie jest tak zbyt zimno w zimę? Na co trzeba uważać przy budowie tego domu i jak należy go potem pielęgnować? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź ;)

Gość gość
ballowo:classic_cool:

Gość gość
Oj, moim zdaniem na pewno wyjdzie to więcej... wystarczy spojrzeć na domy Polski Drewnianej, ich sposób budowania i technologię. Precyzja aż bije z ich projektów. Dom z bali powinien byc odpowiednio dopasowany do otoczenia, życ razem z nim, w otoczeniu przyrody itp. Warto troche o tym pomyslec zanim sie taki dom postawi. Jak na tym ci nie zależy to moze wystarczy po prostu murowany...

Gość gość
Razem z mężem na początku baliśmy się zamieszkać w domu z bali, jednak znajomi zarekomendowali nam firmę, z którą współpracowali domyjakzbali.pl. I w końcu podjęliśmy decyzję o nawiązaniu z nimi współpracy, z której jesteśmy bardzo zadowoleni. Człowiek czuje się jakby był w centrum natury, bez pustych betonowych ścian i podłóg. We wnętrzu panuje unikatowy i zdrowy klimat.

Gość gość
Moja ciocia mieszka w takim domu z bali i bardzo sobie chwali. Pytałam jej w zimie nawet, czy ma w nim ciepło i twierdziła, że zdecydowanie tak, zawsze mówi, że cieszy się z tego domu, że jest taki przyjazny, wygodny, ekologiczny, że czuje się w nim zdrowa, ale jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na temat takich domów, to nikt nie zna się na tym lepiej niż firma, która mojej cioci stawiała ten dom. Chodzi mi o www.findrewno.pl. Wejdź sobie na ich stronę, opisują tam zalety mieszkania w takim domu, jego właściwości. Taki dom ma naprawdę wiele korzyści, sprawdź sobie. W ogóle można z nimi razem współtworzyć te domy. Polecam i domy z bali i firmę, która je buduje.

Gość gość
Uważam, że trzeba na głowę upaść, żeby importować dom z Bali. :D

Gość gość
Lepiej zamieszkać w balii, niż w domu z bali. ;) Zimno, wilgno, wieje - generalnie hojnia i w hoj drogo. Dlatego WSZYSCY murują domy.