Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Doplaty do mieskznia w Niemczech

Polecane posty

Gość gość

MAm taki problem ,a raczej jestem ciekawa.Ostatnio uslyszalam ,ze w Niemczech mozna dostac doplate do internetu.Nie chcialo mi sie wierzyc ,ale chce miec pewnosc .Czy ktos wie cokolwiek o takiej doplacie

Gość gość
up

Gość gość
ani nie dostaniesz dopłaty to internetu ani do mieszkania ani do niczego , sama zarabiasz sama się utrzymujesz chyba że masz obywatelstwo niemieckie to inna para kaloszy :) Niemcy nie bronią nikomu przyjazdu do siebie ale pod jednym warunkiem , sam sobie szukasz pracy sam sobie płącisz ubezpieczenia albo pracodawca i sam siebie utrzymujesz.

Gość gość
NIe wiem skad masz te informacje ,ale doplaty do mieszkania sa .Moja cala rodizna mila jak jescze mieszkalam z nimi.Nie wiem tylko czy do iternetu tez sa

Gość gość
Doplaty do internetu :D :D :D nawet jak niemcy opłacają wam caly socjal to za wode i prąd sami placicie A dopłaty do mieszkania możecie dostac pod warunkiem ze pracujecie i nie pzekaraczacie pewnej sumy, niestety nie mam pojęcia jakiej

Gość gość
otóż to ! dopłata może być gdy się nie zarabia ileś tam o ile jednakże ma się u pracodawcy pełne ubezpieczenie !

Gość gość
Wohngeld, czyli dopłaty do mieszkań są dla osób, mających prawo do pomocy socjalnej. Głównie dotyczy to tych z niemieckim obywatelstwem, ale osoby dla których Niemcy stały się centrum życiowym również takie dopłaty dostaną. Dotyczy to np. osób które długo w Niemczech mieszkają, nie mają mieszkania ani meldunku w żadnym innym kraju, długo pracowały, ale wdowa po Niemcu też dostanie. Więcej tutaj: http://www.wohngeld.de/wohngeld.de_neu/portal/dokumente/kurzinformation.pdf