Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na wspolna kolacje z rodzicami chlopaka

Polecane posty

Gość gość

I z moimi rodzicami? :) Znacie jakies szybkie i efektowne przepisy? Deser juz mam - torcik Pavlova z bita smietana i truskawkami, zrobie jeszcze muffinki kinder bueno i czekoladowe. 2 osoby nie lubia zup kremow wiec zrobie barszcz, do tego pieczone mlode ziemniaki z koperkiem.. i moze pieczona piers z kurczaka z zurawina.. salata z suszonymi pomidorami i poledwica wolowa. Druga salata z serem plesniowym i winogronami. Polmisek wedlin, domowy chleb i maslo. Biale i czerwone wino. Wystarczy?

Gość gość
Tak

Gość gość
czy wystarczy to wrecz przesada. jak bym zjadła barszcz to bym musiala z godzine odczekac na drugie danie a po drugim to nawet nie ma mowy zebym sie od razu za deser zabrala jeszcze taki tlusty i kremowy jak tort. jak dla mnie to moze byc bez zupy to kolacja w koncu nie obiad. zupa wg mnie nie pasuje

Też myśle, że kolacja z 3 dań to przesada. Poa tym chodzi o spotkanie, a nie o jedzenie bądź ile. Wiem, że chcesz się pokazać od jak najlepszej strony, ale danie z kurczaka i ziemniaczków + deser i kawa/ wino wystarczy w zupełności. Na pewno zobaczą w Tobie doskonałą gospodynię :-)

Gość gość
skoro to nie twój mąż ani narzeczony to jaki sens robic kolacje??? jak cie kopnie w doope to bedzie ci glupio :)

Bez przesady. To jest myślenie typu: nie będe wychodzic z domu bo może mnie trafić piorun. Nie będe zdawać prawka bo i tak mi się nie przyda nigdy. Nie będę gotować kolacji bo mnie chłopak kopnie w 4 litery?