Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktoś z was ma w domu zmywakre ?

Polecane posty

Gość gość

planuje remont kuchni i zastanawiam sie nad zmywarką wiadomo napewno jest bardzo wygodna ale moja znajomo bardzo zamożna nie kupiła zmywarki bo powiedziała że by zbankrutowała podobno ciągnie bardzo dużo prądu i mimo reklam wody też sporo obawiam się o rachunki w trakcie eksploatacji a jak u was to wygląda ?

Gość gość
chora na glowe ta twoja znajoma :D hahahah zwywarke mam od 11 lat, a rachunki nizsze o 50%

Gość gość
Skoro remontujesz możesz od razu wstawić zmywarkę. Nie zawsze musisz jej używać, możesz wybrać mycie w rękach. Ja przy remoncie nie zainstalowalam zmywarki, bo uważałam, że wolę mycie ręczne. Jednak gdy pojawiły się dolegliwości w ręce zrozumiałam swój błąd i teraz musiałam wyrzucać część mebli, aby zmieścić zmywarkę. Sprawdza się znakomicie. Odnośnie zużycia nie widzę drastycznych podwyżek w rachunkach. Oczywiście weź pod uwagę, że zmywarka nie wymyje naczyń z drewna, aluminium, srebra, stołów i blatów nie wytrze, płyty kuchennej oraz zlewu też nie wymyje, ale za to umyje dużą ilość naczyń na raz, przez co ją doceniam.

Gość gość
Nie mam zmywakry ani zmywarki, ręcznie myję i jakoś żyję :p

Gość gość
zmywarka jest opłacalna dopiero przy 5 (i więcej) osobach w domu, na 2 -3 osoby nie opłaca się, chyba że zamierzasz cały tydzien gary zbierać i potem hurtem zmywać

Gość
mam bo nie lubie zmywać zresztą jak moja mama :P

mam zmywarkę od lat . nie ma pożyteczniejszego urządzenia w domu :)

Gość gość
Mam od 6/7 lat i rachunki wciąż są niższe niż dawniej:P

i tak sobie myślę ,że skoro twojej zamożnej znajomej nie stać na koszty około zmywarkowe - to jak bogata jestem ja skoro je płacę tyle lat :D

Gość gość
ja mam 2 osoby w domu i zmywarkę. Nie włączam jej codziennie, ale co 2-3 dni. rachunki niższe, ale wiadomo, że np. patelni nie wstawisz czy kryształowych kieliszków

Gość gość
Zmywarka, to nie tylko kwestia umycia naczyn. Wiesz, co jest w tym najlepsze? Masz po prostu czysto w kuchni. Talerze po obiedzie, sniadaniu czy kolacji, szklanki czy kubki, chowasz do zmywarki i nie musisz od razu ich myc. A nie stoja nieumyte w zlewie. Ja jestem tylko z mezem ( dziecko juz poza domem) , myje naczynia co dwa dni. Jedno na co zwroc uwage przy kupnie zmywarki : węższe sa zdecydowanie drozsze od 60-tek i jest mniejszy wybor do zabudowy .

Gość gość
Dziwna ta Twoja znajoma, no ale ... U mnie w domu mamy zmywarkę na dwie osoby - tą węższą i praktycznie codziennie chodzi. Ale my gotujemy w domu, a nie żywimy się po barach, czy fastfudach.

Gość gość
Zmywarka to fajny pomysł! Ale trzeba mieć dostosowaną do tego kuchnie. Ja zawsze szukam w Internecie konkretnych firm na interesujące mnie rzeczy. Ostatnio na hasło remonty legionowo, kompleksowe remonty legionowo znalazłem www.comibud.pl i byłem strasznie zadowolony !