Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarzyna_1989

Moja 16 letnia siostra zaszła w ciążę. Co robić?

Polecane posty

Gość Katarzyna_1989

Moja 16 letnia siostra zaszła w ciążę. Dowiedziałam się o tym stosunkowo niedawno, bo niecały tydzień temu.I moja kochana siostra chce wprowadzić się do mnie do mieszkania, bo jak twierdzi nie wytrzymuje atmosfery w domu rodzinnym.Chce również żebyśmy po części pokrywali wydatki za jej "wybryk". Może i rodzice mają za złe jej bezmyślność czy też naciskają na nią żeby powiedziała kto jest ojcem dziecka, ale z tego co mi wiadomo nie jest aż tak źle. Wiadomo, że rodzice nie głaszczą jej po głowie i gratuluję , ale nie robią nic krzywdzącego dla niej. Przyjąć ją do domu nie mogę, bo: 1.Mój mąż niezbyt lubi się z moją siostrą. 2.Nasze mieszkanie ma 3 pokoje z czego jeden salon, sypialnia, pokój dziecka,a dziecka nie zamierzam przenosić do nas do sypialni.

Gość gość
Nie chcę Cię straszyć ale jak nie wiadomo kto a mąż jej nie lubi , to daje do myślenia u mnie w rodzenie był taki przypadek.

Gość poruszenie_W_bokserkach
a tatuś co, nie ma zamiaru łożyć na swego potomka, że na was ma spaść ten obowiązek? :D słabe prowo 🖐️

Gość gość
ja bym nie przyjela siostry w takiej sytuacji. owszem wspieralabym ja,pomogla przy dziecku itd ale nie pozwolilabym jej mieszkac u siebie. jest mloda i trzeba jej pomoc ale skoro rodzice nie robia jej krzywdy nie ma powodow by jej zabierac. sama masz rodzine i nie psuj waszych relacji,a siostrze przejdzie predzej badz pozniej

Gość gość
Przeciez nie ma miejsca u Ciebie w mieszkaniu... Wedlug mnie powinnaś ją wspierać, ale na odległość, oczywiście wspomóc także możesz, ale nie pieniędzmi tylko kupowanymi drobiazgami

Gość gość
dobra ta twoja siostra, zrobiła sobie dziecko nie mając dachu a pieniędzy na wychowywanie tego dziecka, takie głupie dziwy to tylko lać, lać i jeszcze raz lać. Ona winna się słuchać jeszcze rodziców bo gówniara nie ma 18 lat ale pieprzyć się już umiała.

Gość gość
było już takie prowo

Gość gość
Po co do ginekologa ja bedac 32 tyg ciazy jeszcze w zyciu u ginekologa nie bylam

Z tego co piszesz wynika, że w domu rodzinnym nie ma problemu z alkoholem czy przemocą.A rodzice jak to rodzice gadać będą szczególnie wtedy kiedy ich niepełnoletnia córka zaszła w ciążę, więc nie ma podstaw żebyś brała ją do siebie do domu. Tym bardziej dlatego,że nie masz miejsca, a po drugie mogłoby to pogorszyć między Tobą ,a mężem stosunki.Jeśli mieszkanie u rodziców nie podoba się, to zawsze możesz zaproponować jej dom samotnej matki. Pomagać siostrze możesz np. kupując jakieś drobiazgi czy zajmując się od czasu do czasu dzieckiem, ale broń Boże nie finansowo, bo nigdy nie będziesz w 100 % pewna czy pieniądze poszły na pampersy czy na nowe ubrania dla siostry. Koniecznie udaj się z siostrą do ginekologa żeby wiedzieć czy z maleństwem wszystko w porządku, ale chyba tego nie muszę mówić (a raczej pisać), bo także jesteś mamusią. Dasz/Dacie radę :)