Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wanna czy prysznic ? ważne

Polecane posty

Gość gość

robimy łazienke i mam wątpliwości co lepsze wanna zabudowana w płytkach czy takie zagłębie w płytkach prysznic zasłona i kratka odplywowa ( o kabinie prysznicowej nie myśle ze względu na koszt)

Gość gość
ja ogólnie to wolę prysznic a korzystałaś kiedyś z wanny i z prysznica? wybierz to co ci było wygodniejsze

Gość gość
Ja wybrałabym wannę. jeśli myślisz o posiadaniu kiedyś dziecka - będzie je zdecydowaniej lepiej i wygodniej myć w wannie poza tym, można brać prysznic w wannie - ja mam tak zainstalowane i mam zasłonkę przy wannie - nie musisz się moczyc ani kąpać. a jak masz prysznic, kąpieli w pianie nie weźmiesz ....

Gość gość
ja tez mam wanne , zaslonke i prysznic

Gość gość
Ja wolę wanny, dlatego wybraliśmy z mężem wannę firmy Ravak. :) Robią bardzo ładne wanny, w dodatku całkiem niedrogie. Kupowaliśmy ją w sklepie http://www.domeko.com.pl/ w Warszawie. Sprawdza się bardzo dobrze.

W takim przypadku zdecydowanie lepsza wanna. Do prysznica, nawet bez kabiny, lepiej użyć niski brodzik. Vigour robi fajne wanny w niskiej cenie, także polecam. Sam mam i sobie chwalę.

Gość gość
Zależy od preferencji, ja mam mało czasu więc wybieram prysznic. Tylko mogą być z nim czasem problemy np. uszczelki trzeba wymieniać by nie przeciekał ale to drobnostki, niedawno wymieniałem zawiasy i właśnie uszczelki, akcesoria kupiłem na http://www.cdakcesoria.pl/.

a może wanna z parawanem nawannowym? Spotkałem sie z takim rozwiązaniem i jest bardzo praktyczne. Godzi wady i zalety wanny i prysznica ;) wiadomo, jak ktoś ma dużo miejsca, to najlepiej mieć oba sprzęty

ja tam stawiam na prysznic w małej łazience - i tak w krótkie wannie nóg nie wyciągniesz, więc żadna przyjemność ;) chociaż ten parawan nawannowy jest całkiem fajnym pomysłem.

ja mam ten parawan nawannowy! od sanplastu, kupiłem w salonie Łazienki z pomysłem. Bardzo fajna i przydatna rzecz. Chce wziąć szybki prysznic - da się. Chcę trochę dłuzej powylegiwać sie w wannie - tez sie da!

Gość gość
Mam i to i to, ale prawie zawsze używam wanny, prysznic rzadko, w lecie częściej. Prysznic to nie to samo, co wanna. Nie wyobrażam sobie bez wanny, nad wanną i tak mam zamontowany dodatkowy prysznic.

Gość gość
najlepiej wanne z mozliwoscia wziecia prysznica. Nie wiem jak to sie nazywa ale taka zabudowe czy zasłone sie robi ze jest wanna ale jak jest potrzeba to mozna wziac prysznic bez rozlewania wody. Ja se bez wanny nie wyobrazam zycia :))) ALe codziennie sie nie wyleguje i wtedy dobry jest prysznic - dlatego mam i to i to :)

Gość gość
u mnie póki co jest wanna, ale niebawem przeprowadzamy się już na swoje, no i planujemy miec kabinę prysznicową w takim stylu - http://szklarzokuniew.pl/kabiny/ prosta, bez brodzika, praktyczna kabina prysznicowa ze szkła. Ogółem prysznic wydaje mi się być wygodniejszy - zajmuje mniej miejsca. ale wiadomo każdy ma inny gust.

Gość gość
Tylko prysznic!

Gość gość
O ile miejsca pozwala to jedno i drugie :) albo wannę w części przeszkloną, wtedy masz 2w1 :) polecam zrobienie na wymiar np u. www.term-glass.pl

Gość Amandka213
Szcerze nie lubię leżeć w wannie godzinami. Dlatego prysznic jest wręcz idealnym orzwiązaniem dla takich osób jak ja. Szukałam czegoś klasycznego, a jednocześnie eleganckiego. Nic lepszego nie omogło mi się trafić niz Fila od Kermi. Zachwyciła mnie jej przejrzystość formy i funkcjonalność. Jak najbardziej warto !

Gość gość
Dla mnie wanna. Ze szklanym parawanem. Ja myje się na siedząco. Mąż na stojąco. Od roku świetnie się sprawdza.