Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ssaperka

Czy warto iść na kurs zawodowy?

Polecane posty

Witam wszystkich. Zastanawiam się nad swoją edukacją i przyszłością. Z zawodu jestem kosmetyczką, ale trochę niestety wypadłam z obiegu i chcę odnowić swoją wiedzę i umiejętności. Nie chcę od nowa iść do szkoły, więc może wystarczą mi kursy zawodowe? Co o tym myślicie? Dobry pomysł czy niezbyt? I czy Katowice mają szkołę z takimi kursami?

Jaką szkołę skończyłaś? Może warto iść na jakieś studia kosmetyczne lub wybrać szkołę policealną? Myślę, że kursy zawodowe to również dobra opcja, dzięki której poszerzysz swoją dotychczasową wiedzę w zakresie kosmetologii i "odświeżysz" swoją pamięć :) Katowice są dużym miastem, więc myślę, że z tym nie będzie problemu ;) W tej szkole http://www.ce7.pl/ masz duży wybór kursów z różnych dziedzin.

Kursy zawodowe są bardzo dobrym wyjściem w sytuacji, gdy własnie nie chcę dalej szkoły robić czy chodzić na studia myślę, że takie kursy bea na start jak najlepszym rozwiązaniem dlatego polecam tobie: http://www.gowork.pl/kursy-i-szkolenia/kursy-stylizacji/kurs-kosmetyczny-i-ii-i-iii-stopnia-120-h-juz-od-1399-zl-43?gclid=CKyDl-P-0sQCFSYUwwodmjoAiQ myślę ze to ci, chociaż trochę pomorze jak się rozkręcisz to, wtedy jakieś studia.

Kończyłam szkołę policealną w zakresie kosmetologii. Ale już trochę czasu upłynęło więc poważnie rozważam te kursy i zaczynam już ich szukać. A wiecie może jak one wyglądają w praktyce? Ile trwają i czy dobrze przekazywana jest wiedza itp?

Na szkolę policealna chyba się uczysz rok, jeżeli dobrze myślę i z tego co dobrze pamiętam. Kursy to są raczej godzinowo masz jakaś ilość godzin i je wyrabiasz. Moim zdaniem w szkole policealne więcej przyjmiesz do wiadomości w dłuższym czasie jak na kursach godzinowych. Lepiej zainwestować w szkolę policealną a jeszcze tobie, by było lepiej studia, ale jak nie chcesz no to szkoła policealna. Wiem, że zależy tobie na czasie, ale, jeżeli chcesz być dobra w tym to nie ma co poganiać

Gość gość
Ja myślę, że wystarczyłby Ci np. taki kurs: http://www.zdz.lodz.pl/kursy/kosmetyczne/104-kosmetyczka i naprawdę warto na niego pójść. Moja koleżanka taki odbyła i bardzo chwaliła, że się dużo nauczyła praktycznych rzeczy, że przyda jej się do nowej pracy jako kosmetyczka, że uczą tam osoby, które mają duże doświadczenie i naprawdę znają się na rzeczy. W ogóle ten zakład pomógł mojej koleżance znaleźć pracę, więc uważam, że naprawdę warto właśnie do nich się zapisać. Powodzenia w wyborach!

Gość Martyycha
A gdzie kończyłaś szkołę? Bo ja np byłam w Łodzi w szkołach Piłsudskiego, tyle że ja skończyłam szkołę z profilem fryzjerskim nie kosmetycznym...można spróbować popytać o szkolenia wśród nauczycieli czy tam wykładowców... Z tego co się orientuję to w Twojej - kosmetycznej- branży jest podobnie co, i u mnie czyli dużo szkoleń,ale niestety są dosyć drogie (np organizowane przez konkretne marki kosmetyczne) no i musisz poświęcić na to swój czas. Tzn chodzi mi o to, że jeśli gdzieś pracujesz to musisz brać wolne, ale większość szefów się na to zgadza bo mają potem dobrego pracownika po wielu szkoleniach.UFF!!!! trochę się rozpisałam:)

Cześć, jeśli chodzi o mnie to od 5 lat pracuję jako kosmetyczka, ale nie mam ukończonych studiów. Jestem po szkole policealnej. Oczywiście mam technika, ale uzupełaniałam to sukcesywnie kursami: byłam w Warszawie i Krakowie, a że jestem z Trzebnicy na D. Śląsku robiłam też doszkolenia we Wroclawiu. 2 lata temu znalazłam ośrodek szkoleniowy ECKS -Europejskie Centrum Ksztalcenia Stylistów. Mają dosyć bogatą ofertę - ostatnio zrobiłam sobie szkolenie z depilacji pastą cukrową. Dziewczyny, szukajcie szkoleń, ktore mogą przyjechać do was do salonu, jest tylko trochę drożej, ale się i tak opłaca. Odpada czas na dojazdy a po szkoleniu można przyjąć jeszcze klientki. ECKS był u mnie kilka razy, jedynym problem było to, że modelkę na zabieg umawiałam sama. Mają rewelacyjną instruktorkę od szkoleń stylizacji paznokci- sama wyszkoliłam u nich jedna swoją stylistkę. Podsumowując- szkolenia, kursy i cały czas być na bieżąco. Pozdrawiam.

Gość gość
Tez jestem wielka entuzjastka kursow i szkolen. Sama bralam udzial w kilku szkoleniach organizowanych przez http://pimik.pl/, swietna sprawa!

Gość gość
Od siebie polecam kursy komputerowe w VSQool. Jestem bardzo zadowolona bo nauczylam sie wiele przydatnych rzeczy do pracy biurowej. www.vsqool.pl

Gość gość
Jestem po liceum.szukałam pracy jako doradca w banku lub finansowy.szukalam kursow walutowych.kilka bankow i kantorow szkolilo sie tutaj www.julamedia.pl mozna zobaczyc na stronce kogo przeszkolili.lista robi wrazenie.tez skorzystalam bo warto!

Gość viola9
Byłam w podobnej sytuacji i wybralam szkole progress, zostalam technikiem usług kosmetycznych. Bardzo duzo praktyki i cenna teoria pomogly mi sie wdrozyc znowu do zawodu :)

Gość gość
Mój brat dawna interesuje się informatyką, więc pomyślał ze moze takie kursy powolą mu potem znaleźć coś lepszego jesli chodzi o pracę. Być może i Was to zainteresuje dlatego pozwolę sobie podrzucić link do takich kursów http://reaktor.pwn.pl/kursy/ Mysle ze to mu pomoże.

Gość gość
zawsze warto się dokształcać. A kursy kosmetyczne dają pewną pracę. W www.mmpasja.edu.pl jest duży wybór kursów i mają też darmowe szkolenia z UP

Gość gość
też uważam, że każda dodatkowa wiedza to skarb. ja np. staram się chodzić systematycznie na jakieś szkolenia. ostatnio byłam na szkoleniu nouveau contour i przyznam, że chciałabym pracować z ich sprzętem, to niewiarygodne jak wiele da się zrobić z odpowiednimi urządzeniami, a jak sa tak profesjonalne jak nouveau to juz w ogole mozna osiagnac perfekcje!

Gość maciekkeicam
Edukacje zakonczylem na poziomie liceum, nie ruszylem dalej na studiach. Po paru latach zalezalo mi jednak, zeby podciągnąć nieco swoje kwalifikacje w związku z czym rozejrzałem się po okolicy i trafiłem na http://okz.wloclawek.pl/ . Nie ma co, posiadają grupę wykwalifikowanych trenerów i specjalistów, którzy postawią na nogi tych, którzy są w beznadziejnej sytuacji. ;)

Gość gość
Mój brat dawna interesuje się informatyką, więc pomyślał ze moze takie kursy powolą mu potem znaleźć coś lepszego jesli chodzi o pracę. Być może i Was to zainteresuje dlatego pozwolę sobie podrzucić link do takich kursów http://reaktor.pwn.pl/kursy/ Mysle ze to mu pomoże.

Gość Marek3256
Polecam wszystkim, W dzisiejszych czasach warto mieć jak najwięcej papierków potwierdzających nasze doświadczenie i zdobytą wiedzę. Na kursach zawodowych są zarówno zajęcia praktyczne jak i teoretyczne. Można się sporo nauczyć. Łatwiej na pewno jest zdobyć pracę jak i zaufanie u naszych pracodawców. Ja uczęszczałem do szkoły Blue Education w Warszawie i mogę z czystym sumieniem ją wszystkim polecić. Ofertę nauczania mają bardzo bogatą oraz posiadają wykwalifikowanych i dobrych nauczycieli. ---> Blue.edu.pl

Gość gość
NOVA Centrum Edukacyjne ma bogatą ofertę edukacyjną! Podczas gdy inne szkoły skończyły nabór, my prowadzimy go dalej! Posiadamy w ofercie blisko 100 kierunków kształcenia w szkołach policealnych, liceach ogólnokształcących, liceach eksternistycznych, kursach maturalnych, kursach zawodowych i językowych. Nasze atuty to: - NOWOCZESNOŚĆ - szkoły w centrum miasta i pracownie wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt! - RZETELNA WIEDZA - najlepsi wykładowcy! - INDYWIDUALNE PODEJŚCIE - ceny na każdą kieszeń! Wydajemy też legitymacje i zaświadczenia do ZUS! Zapraszamy do naszego Sekretariatu w centrum miasta: Zielona Góra, ul. Dworcowa 39/1 tel: 883070678, 683070678 Można zapisać się również za pośrednictwem naszej strony internetowej - www.nova.edu.pl

Gość gość
Tak, kursy zawodowe zawsze pomogą w znalezieniu lepszej pracy. Ja już kilka razy robiłam kursy zawodowe w Lukomades i nigdy się nie zawiodłam. Mają bardzo ciekawe szkolenia po których można łatwo znaleźć nową pracę. Polecam wszystkim.

Gość KajkaW
Warto tylko wybierz mądrze firmę organizującą taki kurs i porównaj sobie ceny bo też się różnią. Ja ze swojej strony śmiało mogę polecić abyś sprawdziła również Cosinus bo opócz szkół policelanych mają szeroki wybór kursów prowadzonych na bardzo wysokim poziomie i co ważne w konkurencyjnych cenach.

Gość Cecyk

Jeżeli chcemy poszerzać swoje umiejętności i kwalifikacje, to oczywiście, że warto, bo zawsze zarobisz więcej kasy. W pierwszej lepszej fabryce wymagają obsługi wózka widłowego czy suwnicy, a nie każdy pracodawca wysyła na kursy, tylko wymaga już stosowanych papierów przy przyjęciu do pracy. Ja robiłem kilka kursów w Kontimexie w Warszawie. Ten, a nie inny ośrodek, bo mają szeroką ofertę kursów, a mnie bardzo zależało żeby zrobić kursy w jednym miejscu i za normalne pieniądze.