Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysokie ciśnienie po ciąży pytanie

Polecane posty

Gość gość

Pytanie ciazowo-dentystyczne. Jestem prawie 2 miesiące po porodzie. Ciąża przebiegala dobrze, tylko pod sam koniec wykryto u mnie podwzyszone cisnienie. Podejrzewano stan przedrzucawkowy, na szczescie nie stwierdzono tego. Nie przepisano mi żadnych leków, tylko miałam często pomiary. Porod byl naturalny, bez zadnych powiklan zdrowotnych. W czasie wizyty po porodzie caly czas cisnienie bylo za wysokie, wiec kazano mi przychodzic na kontrole. Tydzien pozniej bylo, jak to stwierdzili, na granicy, a dziś, kolejny tydzien po, cytuję "idealne". I tu mam pytanie: czy mam się już cieszyc, czy to nizsze cisnienie moze byc spowodowane faktem, że 3 godziny wczesniej bylam u dentystki i dostalam znieczulenie miejscowe(mialam tylko borowanie)? Czy taki typ znieczulenia moze obnizyc cisnienie i na jak dlugo?

Gość gość
a co powiedział lekarz i dentysta ??

Gość gość
Dentysta nic nie mowila, wlasciwie nie pytajac, zrobila mi zastrzyk. Pielegniarce, która mierzyla cisnienie nic nie powiedzialam o wizycie u dentysty, nie pomyslalam, ze to moze miec znaczenie. Czy takie znieczulenie ma wplyw na cisnienie krwi? Chcialabym wierzyc, ze wraca do normy... Zmienilam troszke diete, uzywam malo soli i piję wiecej plynow, gdyż po porodzie bylam tak obolala, ze mialam lęk przed sikaniem wiec podejrzewam, że się nieco odwodniłam...