Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie znacie kaszki pow 4m bez mleka i cukru ktore robi sie z woda?

Polecane posty

Gość gość

Na kaszkach holle jest napisane, ze pow 4mmieszac z mlekiem, a starszym dzieciom z woda. Nie mozna podawac z woda 4,5m dziecku?

Gość gość
myślę, że możesz, tylko, że taki maluch potrzebuje jeszcze sporo pic mleka więc poza taką kaszka musisz go też dopajać mlekiem czy to z piersi czy z butelki

Gość gość
No własnie nie rozumiem tego, bo lekarz zalecil bezmleczne, nie wiem czemu w sumie. To znaczy, ze mam malej podac pelna porcje kaszki na wodzie i potem od razu dac piers? Czy lepiej jednak kupic kaszki z dodatkiem mleka, ale rozrabiane z woda. nie chce na razie wprowadzac malej mm

Gość gość
skoro karmisz piersią,to po co te kaszki? do pół roku tylko pierś w zupełnosci wystarczy

Gość gość
Tak, ale po 6 miesiacu, sorry, pomylilam sie w tytule

Gość gość
sinlac

Gość gość
Jak rozumiem problemem jej mm które jest składnikiem kaszek? Możesz kupować takie bezmleczne i robic je na swoim mleku odciągniętym laktatorem (tak doradzały położne na szkole rodzenia, ja nie próbowałam, bo karmie mm) Nestle ma takie kaszki bezmleczne - z lipą i suszoną śliwką. Kaszka na wodzie nie będzie pełnowartościowym posiłkiem dla dziecka, które w tym wieku potrzebuje minimum 3-4 posiłków mlecznych. A może Twojej lekarce chodziło oto żeby nie robic kaszek (typu manna) na mleku krowim?

Gość gość
No wlasnie kurcze powiedzial,ze kaszki sa mleczne i bezmleczne i on zaleca na razie te drugie. Myslalam, zd to proste i o nic wiecej nie zapytalam, a teraz mam z tym problem. Rozumiem, ze dzjecko potrzebuje tych mlecznych, wiec albo z mlekiem w skladzie albo faktycznie na moim mleku. Ale swojego mleka chyba nie gotuję...? Tylko podgrzac i dodac kaszke tak?

Gość gość
oczywiście,że jedno karmienie możesz zastąpic kaszka bezmleczną. potem wprowadzisz zupki,wiec to beda dwa bezmleczne posiłki,a pozostale 3 czy nawet 4 karmienia piersią .i nie histeryzuj tak,to tylko kaszka....ranyyyy

Gość gość
Ja tu jakos histerii nie zauwazylam, tylko normalne pytania niedoswiadczlnej mamy, ale niektorzy na tym forum jak zwykle maja sraczke :-o

Gość gość
twoje dziecka ma 6m? ja swoje dziedzko ktore tez jest kp karmie kaszka na wodzie. robie to tak: kupuje kaszke bez mleka a do niej wode a potem daje piers i jest ok. te kaszki to takie uzupelnienie kp i poczatek wprowadzania nowych produktow.