Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego ona zaczęła mnie okłamywać?

Polecane posty

Gość gość

Jakiś czas temu koleżanka poznała faceta. Opowiadała mi o nim, o swoich dylematach. Od jakiegoś czasu zaczęła mnie okłamywać, np. że nie będzie jej przy komputerze, a na innym komunikatorze widzę, że jest obecna. Określa mnie mianem swojej przyjaciółki. Czy przyjaciółki się okłamuje?

Gość gość
up up up!

Gość gość
Być może jesteś zbyt absorbująca, ciągle chcesz z nią gadać, a ona musi też mieć czas na pogadanie ze swoim facetem na komunikatorze. Pomyśl o tym. Jako przyjaciółka powinnaś to zrozumieć i nie zamęczać jej -niech się nacieszy nowym związkiem, miłością. Ja też bym okłamywała, że mnie nie ma gdyby ktoś ciągle i ciągle chciał ze mną gadać. A może zaczęłaś jej udzielać nieproszonych rad, wskazówek, które jej nie dopowiadają? Moja koleżanka (nie przyjaciółka) kiedyś zaczęła mnie zamęczać telefonami, że na pewno jest źle w moim małżeństwie, że słyszy to po moim głosie itd. Odsunęłam się od niej, irytowało mnie jej zachowanie.

gość 00:38, racja. czasami też unikam niektórych znajomych, czasami piszę z/w a oni dalej nawijają, nawijają, aż np blokuję ich i mnie nie widzą, bo jest to po prostu uciążliwe. albo podejmują tematy, które były wałkowane. miałam przyjaciółkę, która była mega hipokrytką, mówiła jedno, doradzałam jej, ona przytakiwała, a i tak robiła tak jak chciała czyli dalej była naiwną dziewuchą, więc stwierdziłam- sory, ale ja cenię swój czas.

Gość gość
Dziewczyny, piszę z nią raz-dwa razy w tygodniu, czasami raz na dwa tygodnie, rozmowa trwa max. 20 minut, i to zawsze wymiana kilku-kilkunastu zdań. Jak pyta o radę to mówię co myślę i tyle, sama się nie wtrącam w nic. Tylko zasmuciło mnie, że mnie okłamała, bo ja zawsze jej mówię prawdę....

takie są przyjaciółki w dzisiejszych czasach, wykorzystała Twoją dobroć, posłuchała Twoich rad i poszła w siną dal. typowe zjawisko.

Gość gość
szkoda