Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy osoby chore psychicznie powinny wchodzić w związki i zakładać rodziny?

Polecane posty

Gość gość

Jestem chora na depresję i nerwicę, matka była chora, babcia, prababcia... To rodzinne. Najgorsze chyba mam za sobą. Jestem przede wszystkim świadoma swojej choroby i tego jak ją kontrolować. Uprawiam dużo sportu, staram się utrzymać zdrową dietę, wykonuję ćwiczenia oddechowe, prowadzę zapiski mojego stanu emocjonalnego i wiele wiele innych... Jak każdy człowiek chciałabym móc kochać i być kochana ale uważam, że powinnam zacisnąć zęby i być sama. Doskonale maskuję swoją chorobę,dużo się śmieje i jestem lubiana, ale każdego wieczoru ryczę w poduszkę. Miałam chłopaka, ten związek nie miał racji bytu. On nie dał rady ze mną i moją chorobą. Gdy płakałam wydzierał się na mnie, wyzywał i szarpał. Ja popadałam w jeszcze gorszą histerię i tak spadałam w jeszcze większą przepaść. Po tym jak z nim szczęśliwie zerwałam, odżyłam i wyszłam na prostą. Nawet już tak nie płaczę jak zwyczajnie źle się czuję. Smutno mi, przypomina mi się to wszystko ale nie wyje jak kiedyś, nikt nie sprawia mi tyle przykrości. Traktował mnie jak najgorsze g****o, ale to też moja wina. Ludzie z depresją są bardzo wkurzający. Dlatego chorzy nie powinni się z nikim wiązać. To wspólne rzucanie się w przepaść.

Gość gość
Hej ja też mam jakąś nerwice i depresję przez traumę i dużo sobie wkręcam i myślę... Mam chłopaka czasami jest dobrze a czasami jak wychodzi do kolegów to ja czuję się samotna i też chce mi się płakać, byłam agresywna wcześniej a teraz próbuję się kontrolować... Jestem zazdrosna i sama potem robię, że cierpię. Dużo błędów robię i boję się wychodzić z domu a jak wychodzę to robię błędy które żałuje i jest mi wstyd. Nie mam koleżanek a jak się idę spotkać to mam tylko kolegę byłego sąsiada albo przyjaciela a chciałabym mieć przyjaciółkę a szkoda że nie jesteś z mojej okolicy bo z chęcią bym się zaprzyjaźniła z taką osobą jak ty. Wcześniej były chłopak też mnie nie szanował i też moja wina a ten obecny i tak ma dużo cierpliwości do mnie. Napisz do mnie na maila to popiszemy mysia_1515@wp.pl

Gość chory czerep
Zalezy jak bardzo chora glowa-_-