Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś z was choruje na nerwicę lękową? Nie daje rady

Polecane posty

Gość gość

Jak sobie z nią radzicie? Nie mogę używać farmakologicznej formy leczenia i nie wiem co ze sobą zrobić. Już nie daje rady

Gość gość
ile masz lat,uczysz sie/pracujesz?

Gość gość
trzeba się ogarnąć. Zmienić myślenie. Sama ją mam i wiem jak cieżko jest się wziąć do kupy.. małymi krokami..

Gość gość
23 lata, zajmuję się dzieckiem, ponieważ nie mam córki z kim zostawić by iść do pracy. Zero pomocy ze strony bliskich.

Gość gość
Tylko jak radzić sobie z tym samemu. Jest bardzo ciężko, choć staram się to ukrywać na co dzień. Inaczej nikt by ze mną nie wytrzymał.

Gość gość
mozesz podac gg?

Gość gość
Sama nie dasz rady,tylko pogorszysz swój stan.Chorobę trzeba zaakceptować a to najlepiej wychodzi w grupie terapeutycznej.Musisz przestać walczyć/miotać się/ i dac sobie prawo do złego samopoczucia.Z choroby wychodzi się małymi kroczkami,sumujesz małe sukcesy/zakupu,jakieś sprawy w urzędzie po prostu wsystko przed czym masz lęk/i odbudowujesz swoje poczucie wartości.Pisze się łatwo ale łatwo nie jest.Musisz też określić czego się boisz konkretnie bo najgorszy jest strach przed lękiem/takim nieokreślonym/.Mozesz też sięgnąć po książki o takiej tematyce,pomagaja.Powodzenia.

Gość gość
niestety nie mam gg. U mnie w małym mieście nie ma takiej grupy terapeutycznej a wizyta u lekarza specjalisty to nie małe pieniądze. Chyba sięgnę po książki o tej tematyce.

Gość gość
są Internetowe Poradnie Psychologiczne - poczytaj sobie... znajdziesz tam dużo mądrych rad...

Gość gość
Przeczytaj książke pt. " Oswoić lęk"

Gość gość
Ta książka bardzo mi pomogła a mialam takie lęki, że nie wychodziłam z domu...