Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Testy Pappa zawsze wychodzą źle i niepotrzebnie stresują!

Polecane posty

Gość gość

Testy Pappa zawsze wychodzą źle, jeśli się ma więcej niż 29 lat. Potem stres, ryzyko wzrasta, amnippunkcja i się okazuje, że dziecko jednak zdrowe!! Lepiej od razu iśc na amniopunkcję albo Nifty czy Harmony. To Pappa tylko wydłuża stres i oczekiwanie na dobre wyniki.

Gość gość
Dobiegam 30 i nie zamierzam tego badania robić, ani żadnego innego poza usg genetycznym. Moja mama urodziła mnie mając 39 lat i odmówiła wykonania badań prenatalnych. Lekarz powiedział jej, że bardzo dobrze zrobiła. On ze swojej strony wysłać ją musiał.

Gość gość
Ja robiłam Pappa w kazdej ciazy (30 lat, 33 i 36) i zawsze wychodziły super. Zmniejszały ryzyko trisomii 21 z ok 1000 do powyzej 3000, a tych innych zespołów to juz w ogóle

Gość gość
Test nie zmniejsza ryzyka. On właściwie do niczego nie prowadzi, jeśli nie zamierza się przerywać ciąży.

Gość gość
mam 35 lat i testy u mnie wyszły super tzn. test papa aminopunkcji nie robiłam już bo nie musiałam ale nawet jakbym musiała to bym nie robiła po co się stresowac a potem rodzą się zdrowe dzieci tyle że ja o tym nie wiedziałam jak szłam na te badania dopiero potem w necie wyczytałam że czasem naprawde niewarto tego robić mi lekarz nic nie mowił dał skierowanie za darmo bo mam te 35 lat i co z tego