Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mały salon z kuchnią, goście przy stole czy na kanapie

Polecane posty

Gość gość

Mam mały salon z kuchnią i mam problem z ustawieniem mebli. Nie kupiliśmy jeszcze kanapy, mamy tylko stół z krzesłami i tam przyjmujemy gości, ale teraz chcemy dokończyć urządzanie salonu. Problem jest następujący: chcę mieć kanapę i taki "kącik" wypoczynkowy, ale jednocześnie chcę jakoś mieć miejsce, by gości przyjąć. Niestety widzę, że duży stół, który mamy chyba będziemy musieli sprzedać. Zastanawiam się, czy może wstawić 3 osobową kanapę, do tego mały stolik (ławę) a w części kuchennej jakiś mały stolik, taki dla nas i jak goście by przyszli, to by siedzieli na kanapie i ewentualnie dostawiłoby się krzesła od stolika z kuchni? A jak do Was goście przychodzą gdzie siedzicie?

Gość gość
W salonie. Ale ja mam mieszkanie, a nie klitę ;) I mieszczą mi się w salonie dwie sofy a oprócz nich stół z krzesłami. A na poważnie; wywaliłbym z salonu stół na Twoim miejscu i zrobił sobie sofę. W końcu gości przyjmujesz kilka-kilkanaście dni w roku, w zdecydowanie częściej siedzicie tam sami. A chyba wygodniej w salonie odpocząć na sofie niż na krześle za stołem

Gość gość
Moj salon jest duzy bo 32m2 ale jest podzielony na dwie części w jednej części jest duzy stół i krzesla a w drugiej części duzy naroznik i stolik ktory mozna rozłożyć tzn jest to lawostol. W domu mieszkamy 5 lat i tylko dwa razy goscie siedzieli przy stole i to przy obiedzie bo po obiedzie wszyscy uciekli na kanape. Z kanapy lepiej oglada się tv ;) Mysle ze skoro masz maly pokoj to kanapa i stolik ktory mozna rozlozyc wystarczy. W końcu goscie nie przychodzą codziennie

Gość Mirka34
Na pewno do małego, jednak eleganckiego salonu idealnie będzie pasował jakiś niewielki stół i tego typu krzesła http://lemag1.com.pl/krzesla-kuchenne/45-krzeslo-w-stylu-ludwik-elegancki-styl-od-lemag.html ,nada to elegancji takiemu pomieszczeniu i na pewno jeśli dobrze zagospodarujesz tę przestrzeń, to wcale nie będzie się rzucać w oczy, to, że pomieszczenie jest niewielkie.

Gość gość
polecam zobaczyć tutaj: www.domartstyl.pl mają bardzo ciekawy wybór