Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o zasiłek rodzinny do mam trójki lub więcej

Polecane posty

Gość gość

Mam kilkudniowe trzecie dziecko i niebawem pójdę składać papiery o dodatek rodzinny. Czy to dodatkowe 80 zł przysługuje tylko na trzecie dziecko, czy jeśli ma się trójkę to na każde z dzieci?

Gość gość
gdyby było na każde z trojga dzieci to byłoby to tak napisane, a jesli jest to dodatkowe 80 zł do zasiłku na wszystkie troje dzieci łącznie z racji tego że ma się te troje dzieci to będzie to tylko 80 zł dodatkowo do rodzinnego zasiłku a rodzinny zasiłek nie jest to wyłączny zasiłek na pierwsze dziecko, i wyłączny zasiłek na drugie dziecko i wyłączny zasiłek na trzecie dziecko, nie, rodzinne jest to zasiłek na troje dzieci, więc te 80 zł dodatkowo to jest ta dodatkowa kwota do rodzinnego jakie vbędziesz dostawac na troje dzieci. Rozumiesz?

Gość gość
no jak mozna sobie tak opacznie rozumowac przepisy ha ha ha :) no chyba logiczne że te 80 zł dodatkowo to nie na każde dziecko, tylko jest to dodatek do ogólnegop rodzinnego.

Gość gość
tylko na trzecie dziecko

Gość gość
To dodatkowe 80 zł przysługuje na trzecie i kolejne dziecko, czyli autorka dostanie tylko 1x 80 zł miesięcznie + oczywiście podstawowe rodzinne.

Gość gość autttorka
Dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
az dziw , ze cie nie zrypaly , ze się tak rozmnozylas :D na kafe to popularne. Bo wiesz mieć 3 dzieci to już dla niektórych tutaj patologia. :D

Gość gość
80 zl.na trzecie dziecko i kolejne.Wiem,bo mam czwórkę dzieci.

Gość gość
patologia to dla mnie jedynactwo.