Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lacross2015

Dałoby się na takiej diecie schudnąć?

Polecane posty

Gość lacross2015

Naszło mnie na rozmyślania ;) Wymyśliłam dość drastyczną (jak dla mnie dietę). Przedstawie przykładowy jadłospis: 7:00 - musli na 0,5% mleku 11:30 - owoc/jogurt naturalny 16:00 - jakaś zupa warzywna przed 18:00 - 2 kanapki z pomidorem i mozarellą W międzyczasie picie dużo wody. Taka dieta trwałaby przez np. miesiąc. Co o tym sądzicie i czy to bezpieczne? Pozdrawiam :)

Gość gość
dało by się schudnąć, ale to było by nudne życie, poza tym na kolacje bym zaminiła chleb na sałatę :) a zupa to też ważne czy na kostce rosołowej czy na kościach, czy zabielana czy nie, wszystko ma znaczenie, no i czy nie bedziesz podjadać?

Gość gość
A jakie porcje?

Gość gość
Da się i porcje nie maja znaczenia, ale! Ta diet jest uboga i nie ma większości składników odżywczych, rozwala metabolizm, niszczy organizm. Po takiej diecie organizm sam rzuca się na jedzenie. Będziesz chudła i tyła przez cale życie, tak jak większość forumowiczów tutaj. Zacznij od zwyczajnego „mniej żreć” i wiosna idzie rusz tyłek, a kilogramy same spadną i nie wrócą. Poczytaj sobie o podstawowej przemianie materii;) o zbilansowanym odżywianiu ( nikt świadomy nie pije mleka 0,5, nawet dzieci wiedza, że to biała woda), o potrzebach organizmu na białko, tłuszcze, węglowodany. Nie warto głupio się odchudzać, bo JOJO istnieje naprawdę;)

Gość gość
to dajcie opis zdrowej diety , daaj przyklad

Gość pulululu
a ja mam..3 jabłka rano, jedzenie na Wadowickiej w Krakowie w restauracji Mekong na obiad i już nic, w sumie syte i niskokaloryczne, woda i tak aż do snu. widzę , ze chudnę.

Gość gość
Autorko, dobrze ktos ci poradzil, jedz 5 razy dziennie, małe porcje. Wyklucz na stałe ciasta mączne, kluski, makarony, pizzę, buły, czipsy, drozdzówki, slodkie napoje, piwo, alkohol. Czytaj etykiety i sklady produktów, bo musli jest kaloryczne, tak i platki do mleka. Orzechy, ziarna tez są kaloryczne. Nie głodź się, ale jedz male porcje. I ruszaj się, więcej chodź pieszo, rower, taniec.

Gość gość
Chude mięso, dobra wędlina, nabiał, mleko 3,2%, tak, zadne odtluszczane, a za to dosladzane przez producenta jogurty. Lepsza naturalna maslanka.

Gość gość
Taka dieta jest zbyt uboga bo autorka zapomniała że łatwiej schudnąć ćwicząc niż będąc na diecie. Lepiej zjeść bardziej pożywnie, więcej ćwiczyć i ewentualnie wspomagać się suplementami, np. acetomale.

Gość gość
Zdrowa dieta? Jem w zasadzie wszystko, ale ograniczyłam: słodycze, potrawy smażone, białe pieczywo i biała mąkę. Omijam z daleka; słone przekąski, napoje słodzone, smakowe serki i jogurty, płatki śniadaniowe, kostki rosołowe, gotowe sosy i potrawy, wszystko, co przetworzone. ŻEBY BYŁO ZDROWO, TRZEBA GOTOWAĆ. Jem dużo; jajek, twarogów, jogurtów naturalnych, chude mięso, ryby, kasze, wszystkie fasolowe, pieczywo pełnoziarniste, owsianki, warzywa, owoce (nawet wieczorem,; lepiej zjeść banana zamiast byle batonika, czy ciastka; paczkowanych ciastek, nie jem od dawna; wszystkie mają ten sam skład, tylko smakowy dodatek chemii inny), i inne w miarę naturalne produkty. Jadam ciasta domowe, ale z umiarem oczywiście. No i trzeba liczyć kalorie, (chociaż w przybliżeniu); nie mniej niż podstawowa przemiana materii i nie więcej niż całkowita

Gość AngelaWolska
W zupełności zgadzam się z przedmówcom. Może i schudniesz szybko na takiej diecie, ale potem mogą się pojawić problemy ze zdrowiem. Sama sporo eksperymentowałam z różnymi dietami cud i głodówkami i efekt był katastrofalny. Dopiero Dietetyk Rzeszów w Esthetic-Med http://ckerzeszow.pl/ pomógł mi opracować idealny jadłospis dla mnie , dzięki czemu nie tylko chudnę, ale też świetnie się czuję.

Gość Annkkaara
Pewnie i tak, ale nie każda dieta jest dla każdego, mozna to okreslic robiąc sobie testy DNA http://codeofme.com/pl/opinions.php po otrzymaniu wyników będzie prościej dobrać odpowiednią dietę.

Gość Zadowolona1452
Podstawą chudnięcia nie jest radykalna zmiana żywienia, tylko wprowadzane sukcesywnie zmiany. Trzeba odrzucić słodycze, pić dużo wody i żywić się zdrowymi produktami, o czym wiele osób zapomina. Ja moje produkty kupuję w internetowym sklepie z BIO żywnością www.tobio.pl. Poza świetnymi produktami takimi jak kasza bulgur, mają też ekokosmetyki. To odpowiednie żywienie jest podstawą chudnięcia :)