Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to już cukrzyca ciążowa?

Polecane posty

Gość gość

Przed wypiciem glukozy 75g -91mg/dl po pierwszej godzinie: 158 mg/dl po dwóch godzinach:149 mg/dl

Gość gość
Potrzebna pomoc :( boję sie stasznie, że to już cukrzyca

Gość gość
Ja mialam po dwoch godzinach 146 i skierowal mnie ginekolog do diabetologa dostalam glukometr i jestem na diecie bo norma jest do 140 powyzej to juz cukrzyca

Gość gość
No ja już jestem na diecie, bo za szybko tyłam. W jakich godzinach musiałaś mierzyć cukier?

Gość gość
Niestety wyglada to już na cukrzycę ciążowa albo nie zdiagnozowania wcześniej cukrzycę typu 2

Gość gość
Na początku ciąży po dwóch godzinach miałam 99, więc raczej wczesniej nie miałam cukrzycy

Gość gość
DO lekarza niestety dopiero za tydzień...

Gość grosik1919
Ja też miałam cukrzycę ciążowa. Czego się tu bać? Jesteś na diecie mierzysz sobie cukier 5 razy dziennie i tyle. Nic w tym strasznego nie widzę. Najgorsza jest cukrzyca nieleczona ale jak będziesz regularnie chodzić do lekarza i dbać o dietę to nie ma czego się bać. Masz na to wpływ. Gorsze są w ciąży inne choroby na które nie masz wpływu np.zatrucie ciążowe czy nadciśnienie. Poza tym ja miałem przed ciążą stan przedcukrzycowy i dzięki diecie w ciąży wyniki obciążenia wyszły bardzo dobre. Teraz cofnął się stan przedcukrzycowy, ale z jedzeniem muszę już uważać bo jak widać mam tendencję i w przypadku złego odżywiania cukrzyca murowana.