Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pobyt w szpitalu.czy potrzebne jest ubezpieczenie?

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanko.w maju mój syn idzie do szpitala na wycięcie migdałków. I teraz niewiem czy do tego szpitala mam zabrać tez dowód ubezpieczenia moich dzieci w pracy czy to juz szpital sam sobie sprawdzi w systemie?

Gość gość
pesel wystarczy

Gość gość
nawet jakbys nie miala ubezpieczenia to dzieci do 18rz maja ubezpieczenie "od panstwa". wystarczy tylko podpis pod oswiadczeniem. a w takim wypadku sprawdza sobie w systemie.

Gość gość
Ale pesel musisz mieć, bez pesel odesla was

Gość gość
No wiadomo pesel i książeczkę wezne zresztą oni już go maja. Pytam bo kiedyś wyladowalismy na ostrym dyżurze i dzieci nie były ubezpieczone chwilowo bo mąż stracil pracę i potem po pół roku przyszło mi wezwanie do zapłaty właśnie ze szpitala w uzasadnieniu ze nie było ubezpieczenia.

Gość gość
??? Jak to??? To dziecko trzeba ubezpieczyc czy cos?? Nie znam sie na tym, wiem ze mozna sie ubezpieczac dodatkowo ale taka podstawowa opieka na nfz w przychodni czy szpitalu to przysluguje dzieciom bez jakis oplat. Chyba??? Nie ma znaczenia czy rodzice sa czy nie. Jak to jest w koncu???

Gość gość
No wlasnie niby ta opieka do 18rz być musi ale nie zawsze tak jest. Na moim przykładzie. Dziecko wsadził se rodzynka do nosa i pojechaliśmy na ostry dyżur. Dzieci były ubezpieczone u męża ale kilka mies wcześniej stracił pracę i nie było tego ubezpieczenia. Przyjęli dziecko ale potem dostałam wezwanie do zapłaty, coś ok 200-300 zł na opiekę medyczną. Czyli ja też już niewiem.