Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaabbb

Emerytura mojego dziadka

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaabbb

Jestem w szoku. Tyle sie mowi o niskich emeryturach, biednych starych dziadach, a tu wyszlo dzis. tj. przedwczoraj szydlo z worka. Przyszla do dizadka emerytura: 1900 zl z gorszami. Moja pensja to 1600 netto, a mam 31 lat, wykształ. wyzsze!!!!! Potracaja mi ze ksladek na takiego dizadka polowe pensji. Powiedzialam dziadkowi ,ze skoro teraz tyle ma, to ma sie dokładać przynajmniej w 3/4 , a w 1/4 oddawac mi za te skladki, ktore na niego łoze.

Gość gość
Zapytaj dziadka, w jakiej wysokosci dostał swoja pierwszą emeryturę. Pewnie usiadlabys...ze smiechu. Ty mozesz liczyc na podwyzkę, w tej czy innej pracy, awansowac,przed tobą cale zycie. Na twoją emeryturę będą szly skladki następnego pokolenia. A jak dziadek pracowal, to jego skladki szly na poprzednie pokolenie. Czego się zloscisz?

Gość Olga16
A ile dziadek zarabiał, bo to ma znaczenie przy wysokości emerytury

Gość Olga16
Zabrzmiało jakbym się dopytywała,. Czy to źle ,że ma taką emeryturę?. Nie wiem o co masz pretensje

Gość gość
bo kiedys emeryture wyliczali na podstawie 10 lat, kiedy czlowiek najlepiej zarabiał. my bedziemy pracowac znacznie dluzej niz nasi dziadkowie i nigdy nie doczekamy takiej emerytury jak oni, o ile w ogole ją dostaniemy, bo wiekszosc pracuje na zleceniach i dziełach :O

Gość gość
Obecny system emerytalny nie przystaje do obecnych czasów. Nie każdy będzie miał ciągłość lat składkowych gdy z pracą krucho i wymogiem pełnych 40 lat pracy.

Gość gość
A to duzo? Pewnie polowa i tak na leki idzie

Gość gość
dziadek całe życie płacił składki na tę emeryturę więc odpieprzcie się od niego!

Gość Olga16
Właśnie, pracował, płacił składki i odbiera zasłużoną emeryturę