Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dead_Immortal

Czy gej może być zazdrosny o obietę

Polecane posty

Gość Dead_Immortal

Zastanawia mnie ostatnio czy chłopak, który sam siebie określa mianem geja może być zazdrosny o kobietę, a mianowicie o przyjaciółkę. Czy to normalne, że odczuwa zazdość o jej partnerów, o to, że spędza czas z innymi mężczyznami, a sama myśl, że może dojść do jakiegoś cielesnego zbliżenia pomiędzy przyjaciółką a innym mężczyzną wywołuje u niego wściekłość. Ogólnie chce mieć przyjaciłkę na wyłączność zarówno w kwestii uczuć jak i jej ciała. Czy to możliwe w przypadku geja, czy może stał się on biseksualny?

Gość gość
A ile juz sie znacie?

Gość gość
Ogólnie zazdrosny o przyjaciółkę może być, na zasadzie aseksualnej, o uwagę itp. Jednak fakt, iż denerwuje go myśl, że ktoś ją dotyka a nawet więcej, już może być głębszą sprawą. Z jednej strony może to być podejście w stylu: wściekły brat nienawidzi chłopaków swojej siostry. Tak samo się wkurza, bo oni coś z nią robią. Mam rację? Są takie przypadki, prawda? Z drugiej strony biseksualizmu również nie można wykluczać. Ale, może być też tak, że jak ten pies ogrodnika: sam nie zje i drugiemu nie da. Czyli ogólnie, sam nie chce z nią być, nie pociąga go, ale jest JEGO przyjaciółką i kocha ją (nawet niech będzie, że po przyjacielsku), a przez to nie wyobraża sobie, żeby JEGO kobieta, przyjaciółka była z kimś innym. Tak jak nieraz dzieci nienawidzą nowych partnerów matek, tylko dlatego, że wówczas ICH matki poświęcałyby czas mężczyźnie, były z nim blisko. Różnie może być. Aczkolwiek nie jestem psychologiem, ani tym bardziej seksuologiem.

Gość gość
to pewnie bi, prawdziwy gej nie czuje pociagu do kobiet

Gość gość
do Dead_Immortal zazdrosny moze byc jak najbardziej powiem wiecej , ze mna sie nawet przespal gej ktory uwazal sie za zadeklarowanego geja :P bylo milo ;)

Gość gość
on może być zazdrosny nie o te przyjaciółkę, a o tego rzekomego "partnera" bo mu on się podoba, i jest dlatego zły na przyjaciółkę. gej jest i będzie gejem, nie ma, że boli :D

Gość gość
zaswsze mnie interesowalo jedno: czy osoba homoseksualna oddziela sfere uczuc od sfery seksualnej ty od zadeklarowanego geja - tak jakbys sie chwalila ze dalas sie bzyknac na popijawie...takie mam skojarzenie....

Gość gość
do gość dziś z tych gejow ktorych znam, odnosze wrazenie ze wiekszosc z nich seks to tylko seks i nic poza tym. jesli chodzi o twoje skojarzenie, to masz troche racji-chcialam sie z ni przespac bo mi sie podoba-tyle w temacie :)