Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to nietolerancja laktozy?

Polecane posty

Gość gość

Czy wie ktos czy to moze byc nietolerancja laktozy? Wyniki z kalu 2 miesiecznego niemowlaka: Ph 6, 0 Ciala redukujace 0, 5% Ziarna skrobi nieobecne Tluszcze obojetne liczne Kwasy tluszczowe dosc liczne Wlokna miesne nieobecne

Gość gość
Szczerze to pierwszo slysze by z kału wyczytywać nietolerancji laktozy. My robiliśmy test Kerrgo czy jak mu tam. A co Cię skłoniło do badan?

Gość gość
Na badaniu kontrolnym mala zrobila akurat kupke i lekarka stwierdzila, ze ma bardzo kwasny "zapach". Kazala zrobic badanie kalu wlasnie po to by ewentualnie wykryc nietolerancje laktozy?

Gość gość
Mojej tez zdarza zrobic sie kupe o kwasnym zapachu. Do tego czasem z jaznozielonymi plamami,bywala tez krew. Miala rowniez wysypke. Tez czekam na wyniki posiewu.

Gość gość
Posiew to chyba na robale? U mojej tez jakies dziwne biale jakby ziarenka :/

Gość gość
Z posiewu hoduja bakterie itp. Robale chybs wyszlyby w badaniu ogolnym.

Gość gość
Białe ziarenka są ok. Świadczą o tym, że dziecko czegoś po prostu nie przetrawiło (ale mu to nie zaszkodziło) i może się zdarzać dość często u zdrowych dzieci. Luźna kwaśna kupa z krwią plus wysypka na ciele to w mojej opinii alergia a nie nietolerancja (to dwie różne rzeczy). Mój syn miał alergię na białko mleka krowiego, wołowinę, pszenicę, cytrusy, truskawki. Takie objawy kupkowo skórne (wysypka mega, czerwone plamy na ciele, tzw lakierowane policzki i w niektórych miejscach małe ranki z ropą) pojawiły się jak miał 3 msce. Po 1, 5 roku zaczął z tego powoli wyrastać. Teraz ma 2 lata i pozostało mu tylko uczulenie na cytrusy.

Gość gość
o tym jak objawia sie alergia przeczytasz tutaj: http://www.latopic.pl/Alergia-pokarmowa/Jak-objawia-sie-alergia najlepiej jednak udac sie do alergologa, bo to przeciez specjalista w tej dziedzinie, przyznam sie, ze ja tez podejrzewalam dzeicko o alergie, najpierw poczytalam o tym w necie,a potem poszlam do lekarza, ktory potwierdzil moje przypuszczenia, obecnie jestesmy na diecie eliminacyjnej, jest wiele produktow ktoych musze unikac, podaje tez dzeicku probiotyk na alergie Latopic, ktory rozpuszczam w mleku, po dluzszej kuracji lagodzi objawy alergii, a nawet ma przyspieszac tolerancje organizmu na alergeny, ja juz widze ze jest lepiej!

Gość gość
U mojej córeczki przy nietolerancji laktozy pomogła dieta eliminacyjna i latopic. Saszetki podawałam przez trzy miesiące. Probiotyk przyśpiesza wzrost tolerancji na alergen i uszczelnia jelita dziecka. Po kuracji Wiki je produkty mleczne i żadne wzdęcia czy biegunki jej nie meczą.