Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest, że kiedyś ludzie wyglądali tak dorośle, dojrzale a dzisiaj nie?

Polecane posty

Gość gość

Sama mam 20 lat i wyglądam na 13. Jak patrzę na modelki czy aktorki z innych czasów to one wyglądały tak kobieco i dojrzale, faceci też. Nie mówie, że teraz ludzie są jacyś brzydcy czy coś, ale mam wrażenie, że wyglądamy mniej dojrzale. Chociażby przykład z otoczenia gdy się szło do gimnazjum to wszyscy starsi 3,4 lata wyglądali super dojrzale a my wyglądaliśmy jak taka dzieciarnia, nawet jak potem byliśmy w ich wieku. Co myslicie?

Gość gość
nie wiem, ale tez to zauwazylam, ostatnio widzialam ta Julke z jakiegos serialu na Polsacie, wygalda i zachowuje sie 12-latka a tu szok, ma chyba z 17! Ja bylam 2 razy doroslejsza w jej wieku moi wszyscy zanjomi tez. Nie wiem skad to sie bierze...

ja również wyglądam na kilka lat młodziej, -może spowodowane jest to tym, że zwiększa się średnia długość życia, a organizm dostosowuje się do tego wolniejszym starzeniem, -albo coś zmniejsza nam w tych czasach wydzielanie męskich i żeńskich hormonów

Gość gość
wyglądali dorośle,bo wychodzili za mąż w wieku 20 lat a potem co rok to dziecko :D każda po ciąży wygląda starzej poza tym pracowali w polu a promienie słoneczne niszczą cerę

Gość gość
No nie mów, że ludzie poniżej 20lat używają tak namiętnie peelingów i kremów, że wyglądają 3,4 lat młodziej. A nawet jeśli to nie chodzi tylko o kondycje skóry, to chodzi o całokształt

Gość gość
kiedys byla taka moda, ze jak oglądam seriale czy filmy z lat 50 to kobiety czy raczej dziewczyny w wieku 17 lat wygladaja jak dzisiejsze 30,stroj i fryz duzo robią

Gość gość
to prawda np. Księżna Diana zawsze wyglądała tak poważnie