Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poświęcenie się Bogu zakon

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciałabym zostać zakonnicą,ale nie wiem jak. Na razie chodzę do liceum,potem chciałabym zrobić licencjat na pielęgniarkę i być również zakonnicą,więc czy jest jakiś zakon z pielęgniarkami? I trzeba iść na jakieś studia teologiczne czy coś? Jestem zielona w temacie i chętnie przyjmę każdą wskazówkę.

Gość gość
Jest mnóstwo zakonów, w których siostry zajmują sobie głównie opieką medyczną. Franciszkanki szpitalne, Siostry od Pokuty i Miłości Chrześcijańskiej, Franciszkanki od Cierpiących. To tylko niektóre. Poza tym w wielu zakonach są pojedyncze pielęgniarki, które albo w domu opiekują się chorymi siostrami, albo pracują na zewnątrz-w szpitalach, domach opieki itp. Ale do zakonu to przede wszystkim na powołanie i stan Twojej wiary będą patrzeć. Wykształcenie jest drugorzędne.

Gość gość
Jest mnóstwo zakonów, w których siostry zajmują się głównie opieką medyczną. Franciszkanki szpitalne, Siostry od Pokuty i Miłości Chrześcijańskiej, Franciszkanki od Cierpiących. To tylko niektóre. Poza tym w wielu zakonach są pojedyncze pielęgniarki, które albo w domu opiekują się chorymi siostrami, albo pracują na zewnątrz-w szpitalach, domach opieki itp. Ale do zakonu to przede wszystkim na powołanie i stan Twojej wiary będą patrzeć. Wykształcenie jest drugorzędne.

Gość gość
Myślę,że Bóg mnie powołał a ja jestem bardzo wierząca,to mam szansę zostać przyjęta,dziękuję.

Gość gość
Wpisz sobie w google forum powołaniowe. Tam są fora, gdzie można popisać z siostrami czy osobami, które jeżdżą do Rekolekcje do sióstr. Można też poczytać o zakonach.