Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy cykl 40 dniowy jest niewlasciwy ?

Polecane posty

Gość gość

Od zawsze miałam książkowy cykl 28-30 dni, ostatnio tak mi się rozlegulowal,ze az glowa mala Dwa razy pod rząd dostałam okres w 40 dniu cyklu ,teraz wychodzi na to ,ze tak samo przyjdzie nie wcześniej niż 40 dni bo już 38 d.c i nic Czy waszym zdaniem cykl 40 dniowy jest niepokojący, zbyt dlugi i trzeba udac się z tym do lekarza? i zalicza się w tej normie? zawsze było 30 dc cyklu, teraz najwyraźniej już trzeci raz pod rząd będę mieć nie wcześniej niż w 40 d.c okres

Gość gość
" Cykle, które mieszczą się w normie, powinny być nie krótsze niż 21 dni i nie dłuższe niż 35 dni. "

Gość gość
czyli jednak powinnam to z gin omówić , bo nie miesci się w normie ?

Gość gość
Z gin omówić? A jaki ty partner do omawiania jesteś dziecko? Ale tak, powinnaś zgłosić się z tym problemem do lekarza.

Gość autorkaaaaaaasas
nie histeryzuj, pytam się przeciez

Gość gość
Ja mam takie nieregularne cykle całe życie, zdarzały się i takie po 40 dni i więcej, czasem parę razy pod rząd, zwykle jednak ok. 31-35 dni. W międzyczasie urodziłam dwoje dzieci za pierwszym trafieniem. Po co miec ten okres niby częściej? i jeszcze chodzić po tych lekarzach? są w zyciu ważniejsze sprawy

Gość gość
Zbadaj tarczyce, może coś z tym jest nie tak, powinnaś udać się do ginekologa, a on powinien ci zlecić konkretne badania hormonalne. tarczyce zbadaj zanim pójdziesz do gin. bo może tam już być coś nie tak. Badania tarczycy: TSH, AntyTPO i AntyTG.