Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiedzialam ze jestem w ciazy a bralam duzo lekow na grype

Polecane posty

Gość gość

Witajcie wczoraj robilam test ciazowy wyszedl pozytywnie dwie kreseczki :) ciesze sie bardzo ale jedyne co mnie martwi to ze w tym miesiacu bylam chora goraczka kaszel itp. bralam duzo lekow na grype np takie do picia.. mieszkam w uk tutaj powiedzieli ze musze czekac jeszcze do 8 tyg ze to jest moj 5ty tydz ciazy..

Gość gość
Pewnie do tego poronisz, bo plod beie mial wady. Nie wolno brac takich lekow w ciazy, a i goraczka moze uszkodzic plod. Czekaj na rozwoj wypadkow, bo nic innego nie mozesz zrobic.

Gość gość
to jasne na 100 % bym nie brala takich lekow wiedzac ze bede w ciazy.. :(

Gość gość
Musisz czekac.

Gość gość
Spokojnie. Dla pocieszenia: w 3 tyg ciąży bardzo ostro zabalowałam w weekend, czego skutkiem poza kacem było przeziębienie od poniedziałku, które przeszło w zapalenie gardła. Przez tydzień brałam silne leki, jak zrobiłam test to natychmiast je odstawiłam. Dziecko urodziło się w 40 tygodniu, całkowicie zdrowe. Na początku zarodek (o ile nie ma wad wrodzonych) jest naprawdę dobrze chroniony. Pomyśl o tym ile kobiet leczy się czy pije zanim dowie się o ciąży :) Teraz dbaj o siebie i cierpliwie czekaj na wizytę.

Gość gość
Ale jakie leki dokładnie? Możesz podać angielskie nazwy albo substancje czynne.

Gość gość
Lemsip max (cold &flu ) = najwiekszy sklad tego to paracetamol

Gość gość
Ten lek jest przeciwwskazany w ciąży, ale wg mnie ryzyko że coś się dziecku stanie jest znikome.

Gość gość
Mam mega stres :( Strasznie sie boje o to malenstwo.. :( to pieprzone UK z tymi badaniami tutaj to jest masakra..

Gość gość
Nic Ci nie będzie. Jesli bys miała zaszkodzić to poronisz, jesli nie poronisz to wszystko będzie w porządku (a przynajmniej jeśli chodzi o powód przyjmowania leków). Kobiety piją, palą nie wiedząc, że są w ciąży irodza zdrowe dzieci. Do 4 tygodnia nie ma łożyska więc to co przyjmowałaś nie przenikało do płodu.

Gość gość
,,Ten lek jest przeciwwskazany w ciąży, ale wg mnie ryzyko że coś się dziecku stanie jest znikome." tak jak każdy lek;) akurat paracetamol ma najmniejszy wpływ wśród innych leków przeciwbólowych. Przeczytajcie ulotki;)

Gość gość
Tu bym raczej nie o paracetamol się bała tylko o fenylefrynę, która jest składnikiem tego leku. Ale jak mówię, nie da się wykluczyć, ale raczej ryzyka nie ma.

Gość gość
Dziekuje za wsparcie dziewczyny :* :) modle sie zeby wszystko bylo dobrze

Gość gość
Nie martw się. Ja będąc w 5 tyg ciazy leciałam samolotem, później cale dnie jeździłam samochodem, a ze mam chorobę lokomocyjna to faszerowalam się aviomarinem co 4h bo tylko to pomaga. Aviomarin działa trochę jak narkotyk, otrpia, nie można po nim prowadzić, powoduje senność. Mam zdrowa 3 letnia córkę. Aviomarin lokalami ok tygodnia. Nie podejrzewalam ciąży. A maz uparcie twierdzil ze okres się spoznia od lotu samolotem, z reszta często się spoznial

Gość gość
przecież właśnie paracetamol jest dozwolony w ciąży, sama wczoraj kupiłam na wszelki wypadek, bo się pytałam lekarki co można w ciąży

Gość gość
Gosciu z 15.08 wszystko z tobą ok?

Gość gość
eee, dopóki sie nie utworzy łożysko dziecko jest bezpieczne. Odżywia sie pecherzykiem żółtkowym, wiec jest bezpieczne

Gość gość
kochaniutka uszka do góry, natura jest sprytna i wie, ze kobity nieświadome o istnieniu fasolki mogą zaszaleć, dlatego sama dba o bezpieczeństwo i odżywia istotkę ciałkiem żółtym,

Gość wifigdańsk
autorko ja niewiedząc ze jestem w ciaży brałam antybiotyk bo mialam straszne zapalenie gardła, amoksiclaw, nic dziecku się nie stało zdrowa w 100%, głowa do góry:)

Gość gość
Pewnie do tego poronisz, bo plod beie mial wady. Nie wolno brac takich lekow w ciazy, a i goraczka moze uszkodzic plod. Czekaj na rozwoj wypadkow, bo nic innego nie mozesz zrobic. x :O jak mozna komus takie rzeczy pisac :/ czyjas mama chyba tez brala leki w ciazy, bo autor tej wypowiedzi ma tez wady

Gość gość
no wlasnie ta pierwsza odpowiedz na moj post zlamala mnie kompletnie.. ale teraz wierze ze bedzie dobrze ze musi byc :) !! Nie ma innej opcji !! pozdrawiam was serdecznie kochne :)

Gość gość
Urodzisz jakiegis potworka czego ci życzę.