Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

soczewki, uczucie piasku w oczach

Polecane posty

Gość gość

Przy czytaniu strasznie mecza mi sie oczy, mam uczucie piasku. W ogole w pomieszczeniach, bez wzgledu na to czy jestem w domu, w szkole, sklepie czuje taki dyskomfort. Na zewnatrz jest ok. Soczewki nosze dopiero od kilku dni. Czy to oznacza że nie moge ich nosic? Czy wysuszaja mi oczy i wystarcza jakies kropelki? Dostalam krople do uzywanua w trakcie noszenia, czyli nie musze zdejmowac soczewek zeby ich uzyc?

Gość gość
A jaka maja długość noszenia?Miesięczne?trzymiesięcznego?tygodniowe?

Gość gość
Na razie nosze jednodniowe, poki sie jeszcze ucze zakladania. Takie zalecenie. Z kazda nowa para jest to samo.

Gość gość
jak dopiero niedawno zaczelas nosic, to oczy musza sie przyzwyczaic, to normalne, i ten plyn mozesz sobie zakrapiac bez zdejmowania soczewek. a jakie nosisz dokladnie soczewki? dla mnie najlepsze sa miekkie, dwutygodniowe acuvue, nosze je juz 13 lat i nie mialam z nimi zadnego dyskomfortu (to nie jest kryptoreklama)

Gość gość
Hmmm.to może kwestia przyzwyczajenia.nie powinna nic czuć,może jeszcze parę dni.albo zimnej firmy kuipic.

Gość gość
Dzieki za odp. Nosze ciba vision dailies. Mam tez miesieczne air optix ale jeszcze nie zaczelam ich nosic. Jak nie przejdzie to oczywiscie pojde do specjalisty, za miesiac i tak mam wizyte kontrolna. Ale zobacze jeszcze jak z tymi miesiecznymi bedzie.

Gość Karolina 123456
jesteś zadowolona z tych soczewek air optix aqua? bo ja w nich czasami widze jak za mgłą. ;/

Gość gość
Ja mam air optix aqua i nie narzekam, też czasami się jakby "zawieszą" na chwilę i przez sekundę widzę mniej wyraźnie, ale nie przeszkadza mi to za bardzo, i tak to lepsze niż okulary.