Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anita89

Kiepski kontakt z siostrą

Polecane posty

Witam, doradźcie co mam zrobić aby polepszyć kontakt z siostrą. Mam jedną siostrę i naprawdę zależy mi na jak najlepszym kontakcie z nią. Nigdy nie miałyśmy zbyt dobrych relacji ale od jakiegoś czasu to już praktycznie wcale ze sobą nie rozmawiamy. Jestem w ciązy 9 miesiąc a ona nigdy nie zapytała się jak czuje, czy mi w czymś pomóc. W domu nic nie robi nawet jak ją o coś poproszę to i tak tego nie zrobi. Wszystko w domu ja robie po mimo że mi jest już bardzo ciężko. Fakt ona pracuje w sklepie na stojąco, ale mogła by mnie chociaż troche odciążyc. Próbowałam kilka razy z nią rozmawiać ale to nie nie dało, olewa mnie totalnie czasem czuje się że traktuje mnie jak powietrze. Ostatnio przyszedł mi do głowy pomysł aby napisać list do niej, opisać w nim co mnie boli i czago bym oczekiwała od niej. Jak myślicie dobry jest to pomysł?

Gość gość
Ona ma do Ciebie pretensje że Ty byłaś planowana a ona nie.

Gość gość
ile jest różnicy pomiędzy wami? po ile macie lat? jak to jest ze mieszkasz jeszcze z siostrą?

Po co walczyć jak nigdy nie mieliście dobrych relacji? Rodzina nie musi się lubić, a tym bardziej na siłe. Ja nigdy nie miałem dobrych relacji ze starszym bratem (głównie spora różnica wieku) i mam na niego wyyjjeebaane.

Jest trzy lata młodsza ode mnie. Mieszkamy jeszcze razem bo mamy duży dom ale we wrześniu wychodzi za mąż i przeprowadza się. Boję się że wtedy wogóle nie będziemy mieć kontaktu ze sobą

Gość gość
no właśnie jesteś w ciąży czyli powinnaś mieszkać już z facetem a nie z siostrą

Gość AnitaB9
Facet odszedł jak się dowiedział że jestem w ciąży

tak mam męża mieszka u mnie a poza tym chodzi mi o to jak polepszyć ten kontakt a nie gdzie kto mieszka

Gość gość
ten facet to totalny debil!!! Nie przejmuj się takim idiotą. trzy lata to nie jest duża różnica wieku, najlepiej będzie jeśli wyjdziecie gdzieś razem-na kawę, na spacer i porozmawiacie. Nie atakuj jej od razu, tylko rozmawiajcie na normalne tematy, a później w odpowiednim momencie zacznij rozmawiać o waszych relacjach. Powodzenia!!!!