Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona bolem

bolące zatoki i katar,co robic. PORADZCIE PROSZE

Polecane posty

Gość zrozpaczona bolem

Pomóżcie prosze.bardzo bola mnie zatoki. Cała głowa a przy schylaniu i kaszlu to już wogole.mam zawalony zatoki od kilku dni.do tego mocny katar,zapchany nos i kaszel z wydzielina. Ale te zatoki są najbardziej bolesne. Do lekarza się nie mogę dostać,wiecznie zajęte.a bez rejestracji nie chce się wciskać bo kiedyś tak miałam,poszłam osobiście i doktor mnie przyjęła bez kolejki ale ile musiałam się nasluchac od staruszków czekających z numerkiem po receptę żeby mnie przepuścili. Wtedy objawy miałam podobne jak teraz ale liczyłam się domowymi sposobami i przechodziłam grypę skutkiem czego były powikłania.ledwo się trzymałam na nogach z wysoką gorączka.i teraz niewiem czy iść po coś do apteki coś kupić tylko co?? Czy mimo wszystko iść do lekarza i prosić doktor żeby mnie przyjęła tym samym asluchac się od innuch czekających jaka to jestem bezczelna...gorączki jeszcze nie mam więc może jest jest szansa żeby się popracować?? Co robić?? Poradzcie

Gość gość
A jaki kolor masz tej wydzieliny bo jeżeli jest ropna to najlepiej antybiotyk bo wywołane bakterią ?

Gość gość
Taka zielona. Niewiem czy to rosną czy nie ale na pewno zielona

Gość gość
Kup w aptece sinulan na rozrzedzanie wydzieliny , do tego syrop np Deflegmin , ibuprom zatoki aby odblokować zatoki i wydzielina mogła schodzić z zatok .Jeżeli wydzielina nie jest ropna możesz do tego robić parówki z rumianku i soli kilka razy dziennie .

Gość gość
Pp prostu świetnie. Teraz wyłączony telefon w rejestracji. Nawet się dodzwonić nie można jak człowiek chory jest. Tym bardziej ze u lekarza to jestem może raz na pięć lat... Strasznie bola mnie zatoki i niewiem co mam robic

Gość gość
Dziękuję za rady....idę do apteki zaraz i kup i w to co piszecie. Oby pomogło..

Gość gość
sinulvit jest tańszy od sinulanu a to jest to samo jak mają ten tańszy odpowiednik to weź ten tańszy

Gość gość
Jeżeli jest zielona to najprawdopodobniej wywołana wirusami . to co ci napisałam powinno pomóc . musisz działać szybko bo jak się zmieni w wydzielinę ropną to lekaż będzie konieczny .

Gość gość
miało być lekarz :)

Gość gość
A rosną wydzielina jak wygląda?

Gość gość
Tzn ropna miało być...jak wygląda??

Gość gość
Jest żółta i czuć zapach ropny

Gość gość
Oj to jeszcze nie mam. Łeb mnie boli strasznie kupiłam metafen zatoki,theraflu zatoki i deflagmin.no jakiś syrop Wykrztusny i rozrzedzajacy. To co ktoś mi polecił nawet zamiennik było dość drogie to nie kupiłam

Gość gość
metafen i theraflu to jakby to samo działają podobnie tylko w jednym jest ibuprofen a w drugim paracetamol .

Gość gość
Tak tylko theraflu kupiłam z saszetkach do rozpuszczone i picia a metafen w tabletlach. Saszete wezne na noc a teraz pije gorące mleko z czosnkiem. Przyznam że po tych tabletkach takjakby minimalnie lepiej. Głowa troszkę przeszła a jakvy katar trochę ustąpił,nie zalega juz mi tak bardzo a wzielam tylko jedna dawkę na razie

Gość gość
I mam w d... tych wszystkich lekarzy i nfz. Człowiek uczcie pracuje,opłaca składki a nawet do durnego lekarza raz na kilka lat nie można się dostac

Gość gość
Rozumiem tylko nie bierz na raz tych dwóch tylko albo jedno znich albo na przemian raz saszetka do rozpuszczania a za np 3 godziny tabletka . Ten syrop też weź tak jak jest w ulotce .Jeżeli czujesz poprawę to powinno pomóc , mleko z czosnkiem też jest dobre .Pij dużo gorącego .

Gość gość
Dziękuję. Ok wezne na przemian.okazało się ze na kaffe są ludzie bardziej pomocni niż lekarz. A choruje naprawdę bardzo rzadko... Ech

Gość gość
Niestety taka jest służba zdrowia , współczuję osobom które nie mogą dostać się nawet do lekarza rodzinnego jak są chore . Wiem że jest tak w wielu przychodniach że stoją od 3 , 4 w nocy aby się zarejestrować .

Gość gośćula
cześć własnie jestem na L4 z tego powodu, byłam u lerkarza i angina dał antybiotyk,uczulenie ,laryngolog i potwierdzenie diagnozy i zmiana antybiotyku + zap zatok czołowych i ucha lewego,jestem 12 dzień na antybiotyku ,objawy anginy zniknęły,moge mówic,ucho nie boli,ale te zatoki...masakra,mam renopuren zatoki nie wiem juz sama czy pomaga bo raz jest lepiej raz gorzej,do tego muszę wychodzic na dwór bo mam psa,a ostatnio ten wiatr dał mi popalić ,mimo czapki. Na chwilę pomaga parówka z rumianku,strzez sie środków z pseudoefedryną bo powoduje straszne skoki ciśnienia. Fajny jest tez nasivin do nosa ale ulga chwilowa.

Gość gość
Nasivn jest dobry jeżeli ktoś ma niedrożny nos , ale jak każdy tego typu lek z xylometazoliną może być stosowany przez bardzo krótki czas max tydzień bo moze wysuszać śluzówkę i uzależnić .

Gość gośćula
tak wysusza ,mnie juz po 5 dniach wysuszył i odstawiłam ,ale przez 2-3 dni myślę że nie zrobi krzywdy,jeszcze acc optima jest dobre na zalegającą w gardle wydzielinę która spływa z zatok.

Gość gość
Acc tak jest dobry choć ni na każdego działa , autorka tematu kupiła syrop który też rozrzedza wydzielinę i może będzie wystarczający

Gość gość
No wlasnie kupiłam taki Wykrztusny i rozrzedzajacy. Ech... przed samą majówka sie rozlozylam