Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

aspirator do noska podłączany do odkurzacza

Polecane posty

Gość gość

Cześć Mamuśki, mam pytanie do tych z Was, które mają taki aspirator dla swoich pociech. Czy naprawdę jest on taki skuteczny ? Czy warto go zakupić ?

Gość gość
Tak jest skuteczny. Polecam

Gość gość
Nie wyobrażam sobie jak mogłabym dziecku siłą odkurzacza oczyścić nos, toż to mózg by wyciągnęlo chyba!

Gość gość
Tobie chyba mózg wyciągnięto. Siła ssania jest mocno zredukowana. Najlepsze, według mnie, urządzenie do czyszczenia noska.

Gość gość
Ale jak to siła ssania jest zredukowana? I jak przekonać dziecko do tego?

Gość gość
Rewelacyjna sprawa !!! Na początku musiałam na siłę odkurzać małemu nos , a teraz ma 3 lata i sam się upomina jak tylko nos ma zatkany :)

Gość gość
Nie wiem jak to opisać. Jedną stronę przewodu podłącza się do odkurzacza w drugą wkłada się ta końcówkę do nosa. Na 1600 nic nie ciągnęło trzeba było do 1800 podwyższyć. Na pewno nie zrobisz dziecku krzywdy.

Gość gość
Boze...nie wierze...kto to wymyslil ?!

Gość gość
Ktoś bardzo mądry bo to urządzenie rewelacyjnie czyści dzieciom noski.

Gość gość
to jest REWELACJA!!!! i zapewniam,że w 100% bezpieczny,choć wydaje się ,że mózg wyssie :D ,ale nic podobnego,bo urządzenie zawiera dwa reduktory,tak więc spokojnie!

Gość gość
Jeśli dziecko nie umie smarkac to najlepszy.... Do mam które nie wiedzą o co chodzi.... Jeśli dopuszczone do sprzedaży i sprzedawane W aptece to z jednej strony bezpieczne a na pewno.skuteczniejsze niż frida.... Bo mi zawsze brakowało siły w płucach żeby dobrze ściągnąć, a odkurzacz świetnie sobie radzi.... Polecam

Gość gość
"Boze...nie wierze...kto to wymyslil ?! " Jak nie miałam jeszcze dziecka to też mnie to szokowało ale teraz po latach już sie obeznałam z tym urządzeniem. Po tym jak moje dziecko 2tygodniowe o mało nie udusiło sie wydzieliną z nosa i z powodu podciśnienia zwymiotowało mlekiem i mieliśmy chwile grozy to lekarz podczas wizyty domowej nakazał nam to kupić i stosować. Powiedział że niejednemu noworodkowi ten wynalazek życie uratował. Ja ze swej strony polecam ale trzeba uważać najlepiej we dwie osoby to robić jeśli dziecko sie wyrywa bo można niechcący do oka szturnąć. Mój synek na początku usypiał przy tym z powodu szumu odkurzacza ale potem właśnie jak był większy to wyrywał sie, nie lubił ale potem nabrałam wprawy i sama już to robiłam bez asekuracji męża. Nauczyłam sie małego trzymać w określony sposób i bardzo ostrożnie tym operować jak mały za bardzo np. kopnął nogą to automatycznie wypuszczałam końcówke z ręki dla jego bezpieczeństwa

Gość gość
oczywiscie bo kupione w aptece! najwyższa komisja do spraw bezpieczenstwa produktów stosowanych przez ludzi zatwierdzila ten produkt! a reklamy oczywiscie sa zgodne z prawda! i media nigdy nie klamia! odkrzucie dzieciom mozgi, nafaszerujcie suplementami diety, dajcie apetizer jesli malo je, podajcie tullneo jesli nie chce spac, i reszta wszelkich medykamentow na cud miod zdrowe spokojne dziecko, bo przeciez ktos to na boga wszechmocnego zatwierdzil i musi to byc bezpieczne do stosowania skoro w aptece mozna kupic!!!

Gość gość
Dzięki za odpowiedź Dziewczyny :) tak więc jutro to kupuję, kosztuje to niecałe 50 zł :)

Gość gość
Trzeba kupić cichy odkurzacz elektrolux kiedyś były b.ciche zelmery -tylko made in Poland i wtedy dziecko się nie boi...Najcichsze są te workowe te z cyklonami są głośne i straszą pociechę . No i trzeba poeksperymentować z siłą ciągu b. delikatnie dozując moc odkurzacza .

Gość gość
Na początku też trochę się bałam, że zrobię dziecku krzywdę, ale okazało się,że to naprawdę fajne i bezpieczne urządzenie. Polecam.

Gość gość
Też mam i też polecam. Również byłam sceptyczna, nie dlatego, że mogę mózg wyciągnąć ;) tylko że podobno wysusza śluzówkę. Na gęsty katar jest to jednak jedyny skuteczny sposób. Na katar rzadki, lejący nie polecam, bo zbyt szybko się katar zbiera.

Gość gość
KRYTYKANTKI NIGDY NIE WIDZIAŁY PODOBNEGO URZĄDZENIA W SZPITALU :) Pielegniarka uzywała je na moim dziecku ponad 20 lat temu :) Oczywiscie nie było podłączone do odkurzacza : :D,przypominało ssak do sliny u stomatologa, siła była regulowana noga za pomoca pedała . Dla dzieci z astma,mukowscydoza itp. to urzadzenie to błogosławienstwo.. Moga sie chociaz pozbyc na jakis czas zalegajaego sluzu i.. oddychac swobodnie !

Gość gość
15:36 Akurat tutaj ni w d**e twój post. Tu chodzi o zwykłą praktyczność tego co kto zastosował i czy sie sprawdziło. Ty widać popadłaś już w jakąś totalną paranoję. Tylko jak zachorujesz poważnie to nie wybieraj sie przypadkiem do lekarza, pozwól sobie umrzec śmiercią naturalną.

Gość gość
Zalecił laryngolog.... Z uwagi na motoryczne zapalenie ucha ( z powodu złego wydmuchiwania nosa).... Polecam

Gość gość
Mam- REWELKA

Gość gość
Aspiratorek bardzo przydatna rzecz: Ja mam taki: http://haxe.pl/strona-glowna/produkty/product /2718-aspirator-do-nosa-elektryczny-bez-kupowania-dodatkowyc h-koncowek.html jest bardzo fajny skutecznie usuwa wydzielnię, a dzięki temu dzieciątko szybciej dochodzi do siebie! i łatwiej oddycha!

Gość gość
Dzięki temu nie muszę stosować żadnych kropel u maluszka dwa razy dziennie odciągam i po problemie.

Gość gość
Super sprawa, mam Nosy - Nasal Aspirator kupiony w UK z silikonową końcówką. Dużo lepszy i bardziej higieniczny niż frida.