Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupiłam zmywarke już pierwszego dnia tego pożałowałam

Polecane posty

Gość gość

zmywarka zmywa równe 200 minut to po prostu tragedia niby oszczędność a przez 3 godziny to wole nie wiedzieć ile pobrała prądu sprzedać to czy jak ?

ja nie mam i żyje :] wode oszczedza , prądu nie konieczni.. Ide za gąbke chwycić, bo maż z roboty wraca, bedzie ryja darł ze nie posprzatałam

Gość gość
ustaw inny program

Gość gość
co wy wiecie na ten temat zmywarka to urządzenie z jedną wadą długo zmywa ale coś za coś oszczędza zarówno wode jak i prąd standardowa nowa zmywarka bosch 45 cm w programie eco czyli najdłuższym zużywa 7 litrów wody i 0,555 kwh energi elektrycznej przykładowo to pozmywania takiej ilości naczyń ręcznie trzeba zużyć ok 50 litrów wody i około 1,5 kwh na podgrzanie jej .

Gość gość
nie masz programu szybki: ja mam trwa 28 min i wszystko domywa. dla mnie to oszczednosc.

a to wcześniej sobie o zmywarkach nie poczytałaś tylko poszłaś kupiłaś i zonk?

EJ ALE wytłumacz mi dziś jak coś może oszczędzać prąd, skoro do zmywania ręcznego prądu nie trzeba??? Bo nie pojmuje!!

>>>co wy wiecie na ten temat zmywarka to urządzenie z jedną wadą długo zmywa ale coś za coś oszczędza zarówno wode jak i prąd standardowa nowa zmywarka bosch 45 cm w programie eco czyli najdłuższym zużywa 7 litrów wody i 0,555 kwh energi elektrycznej przykładowo to pozmywania takiej ilości naczyń ręcznie trzeba zużyć ok 50 litrów wody i około 1,5 kwh na podgrzanie jej .<<< x Pieprzysz głupoty ! x Gorącą wodą z płynem namaczam naczynia. x A ZIMNĄ wodą je płuczę. x W konsekwencji zużywam dużo mniej energii na ogrzanie wody i oszczędzam na środkach do mycia. x Robiłem kiedyś kalkulację i za cholerę, zmywarka nie chciała być tańsza, od mycia ręcznego. x To jest tylko wygoda, dla tych, którym resztki chemii w "umytym" kubku, nie są straszne :D :D :D.

Gość gość
Gorącą wodą z płynem namaczam naczynia. x A ZIMNĄ wodą je płuczę. x i masz tłuste i brudne naczynia :O

jak baba nawet nie umie naczyń umyć, to współczuję :D:D Kiedyś piaskiem myli i żyli.(krócej bo krócej ale żyli- w afryce do tej pory żwirem scierają brud z naczyn)

zmywarki ,pralki ,roboty kuchenne ,jakby wazniejszych rzeczy nie bylo na Swiecie :D:D:D

i paluszki meskie pasowaly :D:D:D:D i nie tylko:D:D:D:D:D

Gość goszcza
Żadne oszczędności nie zwrócą czasu straconego na staniu przy zlewie. Chyba że ktoś naprawdę nie ma nic ciekawszego do zrobienia. Nigdy też nie zdarzyło mi się, żeby coś było niewypłukane do końca. Czasem na jakimś naczyniu zostanie odrobina przyschniętego szpinaku, ale to zdarzało się nawet przy myciu ręcznym :) Przed zakupem warto sprawdzić szczegóły, zapytać kogoś, kto ma zmywarkę, na co warto zwrócić uwagę - to wszystko.

Gość gość
Co kto lubi, jedni wolą marnować czas na mycie garów, ja wolę wstawić zmywarkę i w tym czasie iść pobiegać.

No tak, po obiedzie umyć cztery talerze to fakt masakrycznie dużo czasu zajmuje:-/ ehh byleby pazurków nie połamać.. Martha parz jak my się dobrze rozumiemy:D:D

>>>i masz tłuste i brudne naczynia<<< x Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie umyte naczynia są idealnie czyste. Mam bardzo wyczulony smak i resztki chemii użytej do mycia zauważam bardzo łatwo. x Włóż na kilka minut, tłuste talerze do GORĄCEJ wody Z PŁYNEM i zobaczysz efekt. Równie łatwo można zmyć ze szklanek resztki maślanki i jogurtu. Na tym polega działanie detergentu zawartego w dobrym płynie do mycia.

Gość gość
Przesadzacie, przeciez wygoda nie jest za darmo to raz a dwa to raczej nie zbiedniejesz placac 10 czy 50 zl wiecej za rachunki. W zyciu nie o to chodzi aby zawsze bylo najtaniej

>>>Żadne oszczędności nie zwrócą czasu straconego na staniu przy zlewie.<<< Mnie mycie naczyń uspakaja, dlatego lubię to robić :). x >>>Czasem na jakimś naczyniu zostanie odrobina przyschniętego szpinaku, ale to zdarzało się nawet przy myciu ręcznym<<< Nie piszę o resztkach jedzenia (choć to jest obrzydliwe), ale o posmaku chemii, który zostaje na źle spłukanych naczyniach lub często tych mytych w zmywarce.

nie nazwałabym wygodą wąchanie smrodu ze zmywarki i wymienianie filtrów:x Wyciąganie, jak i zgrabne wkładanie do zmywarki też zajmuje czas..

wlasne 10 -nigdy nie zawiedzie w kazdej sytuacji mozna na nie liczyc:)))

bez rak i 10 palcow i zmywarka niepotrzebna:D:D:D:D:D

Zmywarka ma sens, przy częstym myciu garów, po dużej rodzinie. x Dla osób mieszkających samemu, nie jest ona potrzebna. Talerze można myć na bieżąco :).

hahahahahahahahaha ,no nic :)))trzeba zmywarke nastawic przycisnac guziczek :))))