Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PRYWATYZACJA szkól

Polecane posty

Gość gość

właśnie dlaczego po 89 rządy nie sprywatyzowały szkól od przedszkola w górę ?, pamiętam były takie zamiary, po 99 reforma to poszła właściwie w drugą stronę jak wprowadzono te testy w szkołach a teraz... jeden podręcznik dla całej podstawówki... co myślicie o prywatyzacji szkół?

Gość gość
jestem za

Gość gość
Tyle ile oddajecie w podatkach na szkoły wystarczyłoby wam na prywatna edukacje. Panstwowe szkolnictwo to koszmar dla dzieci,nauczyciele to tępi urzędnicy systemu, wtłączający odgorny program i schematy myślowe.A dzieci których to nie interesuje, bo zajęcia są malo ciekawe,męczące i nudne nazywa się menelami

Gość gość
co jak co ale szkoły to by mogli sprywatyzować tyle ze jak zauważyliście to reformy idą po 99 zupełnie w innym kierunku wprowadzenie tych testów przez co dzieci nie mają szacunku do nauczycieli , szkoła jest niebezpieczna, klasy po 40 osób rodzice nie mają do powiedzenia nic w kwestii edukacji swoich dzieci .... dziewczyny to do szkoły przychodzą tak ubrane ze szkoda słów , jakby szkoły były prywatne to by wcisnęli w mundurki, i jeszcze ostatnia reforma jeden podręcznik dla całej podstawówki .... to tylko pogłębi te problemy

prywatyzacja lekiem na całe zło. sprywatyzuj kupe to zacznie pachnieć

Gość gość
wg mnie to szkoły powinni prędzej sprywatyzować niż np. służbę zdrowia

zostawili tzw państwowe (co nie zmienia faktu, że i tak są prywatne) żeby przyszedł jakiśą maruda i zaczął narzekać jakie to państwowe źle i doszedł do jedynie słuddsznego wniosku, że tylko prywatne jest ok a następnie skonkludował z tego, że jak sie sprywatyzuje dusze albo dooope ( w więkdszości przypadków nie ma różnicy) to tęż będzie lepsza. wojsko po prywatyzacji będzie bardfziej wojskowe a trawa bardziej zielona. PRYWATYZUJMY!!!! tylko, że niestety mało kto wie, że prywatyzacja oznacza tak naprawdę oddanie za darmo czegos co częściowo do niego należy i zostało chwilowo powierzone w zarząd urzędnikom państwowym, którzy doprowadzili naszą własność do takiego stanu, że dopłacimy żeby sie tegoi pozbyć

ja tam nie mam zamiaru nikomu oddawać niczego za free żeby później mógł ze mnie zdzierać kase. konkurencja między prywatnymi szkołami niekoniecznie doprowadzi do zwiększenia poziomu edukacji. w zasadzie jestem pewien, że go obnizy (o ile to jeszcze możliwe). zresztą o czym mowa? kto niby te szkoły wg was kupi? miodek?

zresztą lepszym interesem jest zorbić z dzieciaków kretynów w podstawówce i średniej żeby potem ich starzy bulili na prywatne studia w nadziei, że jakimś cudem z kretynów wyrosną geniusze. proste? proste. szkolnictwo już dawno jest sprywatyzowane. ale gdyby było efektywne to nie dałby sie na nim zarobić

trzeba nakupić podręczników, co rok innych z czego wniosek, że ci w drugiej klasie nie powinni do niej zdać skoro mają nieaktualną wiedzę. ale szczegół.

szkoła to rynek zbytu dla drukarni i darmowy system reklamowo indoktrynacyjny dla reklamiarzy i propagandystów. na c****j to psuć?

w zasadzie dzieci w szkole są sprzedawane z rąk do rąk cały czas. to prawie pedofilia:)

a wy oprócz dzieci chcecie jeszcze sprywatyzować szkoły:O w dodatku jak znam historie "prywatyzacji" to za jedna setną wartości. taki macie plan?

Gość gość
powinno się sprywatyzować wszystko! nawet Policję i Straż. kto będzie miał pieniądze to będzie miał własną Policję i Straż a biedota niech zdycha w płomieniach albo od poderżnięcia gardła