Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głosujcie na Kukiza w II turze

Polecane posty

Gość gość

Ja jeszcze wierzę,że wygra. Jesli będa rządzic Bronek lub Duda , to większosc młodych wyjedzie i zostaniecie tu sami , tego chcecie ? Gratuluje.. Niektórzy widocznie myślą tylko o sobie , bo mają juz zapewnione ciepłe posadki , a młodzi w tym kraju nie beda mieli szans jesli bedzie rządzić złodziej Bronek lub Duda

Gość Ilya1881
Nie można na Kukiza :) Przynajmniej do podliczenia pełnych wyników, ale takiej różnicy nie będzie, że Kukiz awansuje na drugie miejsce. Masz wybór między Dudą a Komorowskim.

Gość gość
no trzeba byc matolem totalnym piszac taki post :( Jakim cudem na kukiza w II turze skoro do niej nie wszedl????

Gość gość
Wydarzyć się może jeszcze wszystko. Nie mogę powiedzieć że mam nadzieję ale spokojnie czekam bo sondaże to nie wyniki a wolałbym aby polacy nie byli zmuszeni do wyboru pomiędzy panoszącym się w kraju syfem którym jest rządzące peo a syfem kościelnym i pisowskim który się może w kraju rozpanoszyć.

Gość gość
Po pierwsze, wszystko jeszcze może się zmienić , nie mówcie od razu ,że nie przeszedł od razu do drugiej tury. Wiem,że szanse sa małe, ale są ! A po drugie , jeżeli będziemy musieli głosowac między komorusem a dudą ( czyt.kaczyńskim) to ja napisze na kartce Kukiz , a potem wyjade z tego kraju.

Gość gość
Problem polega na tym, że osoba taka jak Kukiz, z całą sympatią dla niego, jest zupełnie niezdolna do skutecznego korzystania z i tak niezbyt szerokich uprawnień prezydenta. On nie ma tego, co jest w polityce najważniejsze, czyli wiernej drużyny. Politykę od zawsze uprawia się, budując stronnictwa/partie/grupy poparcia. Kukiz ma efemerycznych wyborców i to wszystko. To nie jest partia, grono współpracowników, którzy są posłuszni i znają się na rzeczy. On nie jest zdolny do rządzenia. Ja wiem, że i tak, to co napisałem, nie zostanie przyjęte, zrozumiane, ale tak właśnie jest. I tak, do drugiej tury nie wejdzie.

Gość gość
Kukiz ma takich ludzi. Są to stowarzyszenia organizacje i ruchy społeczne które porozumiały się na płaszczyźnie celów i stworzyły jedna organizację pod wspólna nazwą oburzeni. W tym roku dopiero pierwszy raz startują w wyborach prezydenckich i parlamentarnych.

Gość gość
Poza tym nie chodzi tu absolutnie o kukiza. Chodzi o narzędzie pozwalające nam obywatelom wybierać konkretnych ludzi do władz a to jest właśnie głównym celem tej organizacji. Oddanie społeczeństwu możliwości decydowania o losie państwa którego dotychczas społeczeństwo absolutnie nie ma.

Gość gość
"Nową przypowieść Polak sobie kupi, Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi."

Gość gość
"Politykę od zawsze uprawia się, budując stronnictwa/partie/grupy poparcia. Kukiz ma efemerycznych wyborców i to wszystko. To nie jest partia, grono współpracowników, którzy są posłuszni i znają się na rzeczy. On nie jest zdolny do rządzenia. " właśnie dlatego, że tak myślisz bujamy się i bujać będziemy od po do pisu:O i nie, żaden prawdziwy wyborca Kukiza nie zagłosuje na żadnego z przedstawicieli tego systemu:O na pewno nie ja.

Gość gość
Kukiza nie będzie w 2 turze. Będziesz miał do wyboru Komorowskiego i Dudę. Na tego cwaniaka i prywatną dziwkę Kaczyńskiego nie będę głosować, więc nie pozostaje mi nic innego jak głosować na tego pierwszego...Najważniejsze że cwel Korwin wypadł słabo :D

Gość gość
dlaczego o moim życiu decydują w większości bezmózgie osoby,które głosują na tych,którzy pojawiają się często w telewizji i są przedstawiane w dobrym świetle ? albo nie znają innych kandydatow, albo tak jak mowili w sondażach na youtube : bo komorowskiemu dobrze z oczu patrzy, bo miły , bo było z nim bezpiecznie(!) ...... czemu ?! i musze wyjechac żeby móc godnie żyć

Gość gość
Odpowiedź jest naprawdę bajecznie prosta: Bo większość ludzi ma inteligencję przeciętną którą jest tak naprawdę intelektualne dno. Gdyby w lokalach wyborczych stały automaty losowo wyświetlające pytania mające na celu sprawdzenie zdolności kojarzenia faktów i stopień naiwności oraz podatność na manipulację i wypluwały karty do głosowania tylko tym którzy okazaliby się bystrzy samodzielnie myślący i świadomie dokonujący przemyślanych wyborów to niemożliwe by było takimi wyborcami rządzić. To oni sprawowaliby władzę a nie wybierani politycy. Polityk administrowałby tylko bo tylko tyle ma prawo robić. Rzeczywistość jest jednak taka że każdy może głosować kto tylko jest pełnoletni. Tak jakby wiek był gwarancją że wyborca nie jest kretynem. Dlatego mam jak mamy.