Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sie pozbyc zatwardzenia w ciazy

Polecane posty

Gość gość

jestem prawie w 19 tyg, I od jakiegos czasu mam zatwardzenie, cokolwiek zjem to za chwile tak mi wywala brzuch ze ja sama nie wiem czy az tyle mam w jelitach czy to dziecko, mialam ostatnie usg w 13 tyg a nastepne za pare dni I martwie sie czy wszystko jest ok ale ten powiekszajacy sie brzuch.... niewiadomo od czego...

Gość gość
Pij dużo Pepsi. I mało jedz. To pomoże.

Gość gość
kup mentolaxin i pij jedna lyzke. ja tak robilam i bylo lepiej. z pepsi bym nie ryzykowala

Gość gość
Taaaa. pij Pepsi. Co za debilka... Autorko nie wiem jaką masz dietę i czy w ogóle o nią dbasz? Z Twojej wypowiedzi niestety nic nie wiadomo. Środki farmakologiczne są niby najprostsze, ale nie są najzdrowsze. A w ciąży różnie możesz na nie reagować (ja po środkach na zatwardzenia miałam wzdęcia i bóle brzucha) Moja propozycja to zmiana diety. Przeanalizuj co jesz i z diety wyrzuć słodycze, napoje słodzone i rzeczy ciężkostrawne. Wprowadź więcej gotowanych warzyw, do tego jogurty naturalne, kefiry, maślanki, pij dużo wody niegazowanej, jedź produkty zawierające błonnik. Tylko z tym błonnikiem i jogurtami nie przesadzaj, bo wzdęcia murowane.

Gość gość
codzienna lewatywa