Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile 30letni facet powinien zarabiac na reke minimum?

Polecane posty

Gość gość

Dajcie swoje typy

Gość gość
na te czasy pięć tysięcy jak nie więcy :D

Gość gość
Tyle ile potrzebuje.

Gość gość
10 tyś pln .... co najmniej!!!

Ale jaki 30 letni facet ? No to chyba zależy od wykształcenia jakie ma, zawodu jaki wykonuje/ funkcji jaką pełni/ jakie stanowisko zajmuje, czy ma dzieci, rodzinę itd. Inaczej powinien zarabiać facet przerzucający gruz a inaczej chirurg naczyniowy , inaczej makler finansowy a jeszcze inaczej prezes Appla. Inaczej może zarabiać facet, który żyje sobie solo a inaczej taki, który ma 3 dzieci na utrzymaniu.

Gość gość
Zalozmy ze nie ma dzieci ani zony i chce na poczatek cos wynajac i utrzymac sie w duzym polskim miescie, plus jeszcze cos odłozyc. To ile? :)

Ok 2 tys zł, tyle jest w stanie zarobić uczciwą pracą w naszym zielonym kraju.

Gość gość
Facet jeśli znasz angielski wyjeżdżaj z kraju, znając angielski znajdziesz robotę w praktycznie każdym kraju Europy zarabiając więcej kasy niż w Polsce i przy okazji będzie cię stać na mieszkanie, jedź do Irlandii, Szwecji czy Holandii. W Polsce nie masz też co liczyć na to, że na początek twoja suma zarabianych pieniędzy przekroczy 1500 na miesiąc no chyba, że masz znajomości.

inaccessible89-Taaa, chyba musi być pedałem i być kochanikiem jakiegoś prezesa.

Znacie osobę która wg. niej zarabia wystarczająco dużo i wystarcza jej na wszystko. Ja nie. Więcej zarobisz,więcej wydasz .

Gość gość
Tyle co ja czyli 4-5 tys zł pl.Ja mogę to facet tez może. Ale ciekawe ,były zarabiał 2000 i mi to nie przeszkadzalo.

Gość gość
Hmmm mój mąż ma 30 lat i zarabia 6tys ale ma rodzinę na utrzymaniu i jest to w dużym mieście więc życie droższe. Jak kawaler to tak 3tys (zalezy tez gdzie i co wynajmie, bo kawalerka z 1tys, ale M4 z 2tys)

Brat przez wiele lat miał dochód miesięczny około 20 000 konkurencja na rynku spowodowała że obecnie jest to tylko około 5 000 i żona poszła do pracy.....

Gość gość
no na billy gates zarabia 450zl na sekunde ale jak to sie ma do tematu ? i 20tys twojego brata czyli przecietny0 latekpowinien tyle zarabiac minimum na reke? k..a umiesz czytac ze zrozumieniem czy to zbyt trudne ? bez rodziny moze byc nawet bezrobotny na piwo i bzdety starczy mu 2 tys zrodzina dwa to minimum wiecej niz 3 w pl to jest juz wyczyn pomijajac kury domowe ktore beda sie za chwile chwalily mezami zarabiajacymipo8-10 ...

Zalozmy ze nie ma dzieci ani zony i chce na poczatek cos wynajac i utrzymac sie w duzym polskim miescie, plus jeszcze cos odłozyc. To ile? <><><> To zależy jakie ma wymagania od zycia.... Jak chce się gnieździć z 4ką innych obcych ludzi w jakiejś klitce i jeść suchy chleb z pasztetem i porusza się rowerem to i 2 tysiące mu wystarczą. Jak chce sobie wynajmować w pojedynkę mieszkanie powiedzmy 2 pokojowe o przyzwoitym standardzie, jeździć autem i jeść jedzenie wysokiej jakości to minimum 5-6 tysięcy.

Gość gość
up

Gość gość
Zalozmy ze nie ma dzieci ani zony i chce na poczatek cos wynajac i utrzymac sie w duzym polskim miescie, plus jeszcze cos odłozyc. To ile? x Dokładnie to zależy. Inaczej będzie kosztować wynajmowanie pokoju, inaczej całej kawalerki, inaczej mieszkania z 2-3 pokojami. Ale facet w tym wieku powinien mieć przynajmniej kawalerkę myślę bo wynajmowanie pokoi to dobre jest dla studentów. Biorąc pod uwagę, że miałby jeździć samochodem, jeść dobre jedzenie, mieć na rozrywki i coś jeszcze odłożyć to tak jak pisali tu wcześniej inni - około 5 tysięcy netto. A facet, który ma na utrzymaniu rodzinę to z 10 tysięcy. Ale rzeczywistość udowadnia, że i z rodzinami żyją za 2-3 tysiące ...tylko, że jest to wegetacja a nie życie i skazywanie tych dzieci na niehumanitarny byt.

Gość gość
dwa razy wiecej niz zarabia, zeby sie zonie podobala wyplata

Gość gość
5-6 tysięcy na czysto

http://www.wynagrodzenia.pl/payroll/artykul.php/typ.1/kategoria_glowna.503/wpis.2867 Tutaj macie naprawdę fajnie przedstawione dane dotyczące zarobków z podziałem na mężczyzn i kobiet, w zależności od wykształcenia, branży, stanowiska. Zaznaczone jest tam, że są to sumy brutto ! Z tego wynika, że oczekujecie aby faceci byli przynajmniej dobrymi specjalistami w danej dziedzinie albo kierownikami oraz najlepiej jak mają przynajmniej niepełne wyższe wykształcenie.

Gość gość
5-6 tys w malym miescie to mozesz du....pa zarobic..

Gość gość
To zależy od miejsca zamieszkania - to chyba oczywiste. Jestem kobietą i zarabiam 5 tys na rękę, na zarobki mężczyzn nie zwracam uwagi. Ostatnio akurat zainteresowałam się facetem, który wykonuj***ardzo "niepraktyczny" zawód, ale mi to nie przeszkadza. Niestety nie wyszło.. Jakbym chciała zakładać rodzinę, to myślę ze wspólny budżet ok. 7-8tys by juz wystarczył. Ale na razie nie planuję

Gość gość
Powiem tak, kiedyś dochód na rodzinę 4 tys, było ciężko , dzisiaj 16 tys i jest mało , dziwne co?

Gość gość
Chyba zartujecie . $250 000 rocznie I ledwo wyrabiam. Wiecie ile kosztuja torebki z pytona albo nowe buciki :-( a tak na powaznie , to oddam buciki I torebki za milosc :-) zamienimy sie???

Gość gość
gość wczoraj Karierowiczki nie zakladaja rodzin

Gość gość
Jak chcesz wiedziec co on myśli,co czuje,czy przerwa Wam pomoże, napisz do mojej wróżki Sofii,jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
W dzisiejszych czasach to minimum te 150 tys. rocznie

Gość Człowiek nikt
Ja chciałbym zarabiać ok 3000 zł na rękę. Więcej mi nie potrzeba. Obawiam się że tego nie dożyję bo w wieku 31 lat jedyne co mi oferują to staże za 997 zł. Skoro nie będę miał ani oszczędności, ani emerytury to po co żyć?

Gość gość1123
w wieku 27 lat mam 5-7 tys netto, pracuje na 2 etatach i to sa wg. w porzadku pieniadze, wiecej mi nie potrzeba miesiecznie na utrzymanie mieszkania, jedzenie, samochod wydaje ok. 2400-2700, reszte odkladam