Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy budzić dwumiesięczne niemowlę...

Polecane posty

Gość gość

... na karmienie jeśli śpi w nocy ponad 6 godzin? Pediatra kazał budzić co 2 godziny jak była noworodkiem. Nigdy tego nie robiłam,bo sama się budziła. Czy teraz może spać dłużej? Karmię wyłącznie piersią.

Gość gość
Ponad 6h to bym budzila

Gość gość
Moim zdaniem budzić. Ja tez wychodziłam z założenia ze śpi to niech śpi i niestety skończyło sie odwodnieniem...

Gość gość
Corka od kilku dni spi od 21 do 3:30 lub nawet do 4. Budzę ją delikatnie,zmieniam pieluchę i podaję pierś. Potem spi do 7. Nie wiem czy dobrze robię budząc ją. Moze potrzebuje snu... Super przybiera na wadze- w 10tygodni przybrala ponad 2.5kg.

Gość gość
ja nigdy nie budziłam, a przesypiały nawet 7h tuż po urodzeniu również... jesli pija dobrze i reglarnie w dzień i przybierają na wadze to nie powinno być problemu

Gość gość
Dodam,że w dzień ****ardzo dużo i często. Czasem je co godzinę,czasem co dwie- i to maksimum ile w dzień wytrzymuje bez mleka. Opróżnia zawsze jedną pierś. Drugiej juz nie chce.

Gość gość
Budzić budzić koniecznie!! Kiedyś miałam podobny problem, ot tak u lekarza przy okazji powiedziałam że nie budzę. Ale się nasłuchałam, aż uszy mi zwiędły!. Mniej więcej do 3-4 miesiąca dziecko powinno jeść nie rzadziej niż co 4 godziny (szczególnie jeśli to mleko matki, które jest mniej tuczące). W nocy mleko matki jest najbardziej treściwe i ogólnie ma wtedy najlepszy skład, dzięki niemu dziecko prawidłowo się rozwija i przybiera na wadze. Po 3 miesiącu myślę że możesz już nie budzić

Gość gość
Ja nie budziłam....

Gość gość
Można też karmić bez budzenia - dowiedziałam sie o tym dopiero jak córka miała 6 m-cy.

Gość gość
moja mała jak miała 3 tygodnie spała już do 5 nad ranem. Lekarka mówiła,że nie ma potrzeby budzenia. Nie budziłam. Dziś ma pół roku i przesypia od 21 do 7, czasem do 9.30

Gość gość
I juz sama nie wiem teraz czy budzic,czy nie... Wodze,ze sa rozne opinie... Czytalam,ze w nocy dziecko moze miec przerwe jedna dluzsza w nocy i,ze w tym wieku juz moze przesypjac ciagiem 6h. Sama juz nie wiem... wypowie sie jeszcze ktos? Czy ktos z Was mial problem z dobudzeniem dziecka jak za dlugo spalo?

Gość gość
A spróbuj podać pierś na śpiocha....moja pila przez sen

Gość gość
Mi kazali budzić co 4h i tak robilam, lekarz mi powiedział ze takiemu dziecku może spasc poziom glukozy we krwi i mozna go już nie dobudzic

Gość gość
Corka spi w swoim lozeczku. Czasem jej budzenie polega na tym,ze troche pokwili,posteka i podczas karmienia nawet nie otiewra oczu. Potem podnosze do odbicia,ale jesli nie oebija to odkladam z powrotem. Karmienie spoko,ale podczas zmiany pieluchy na pewno sie obudzi.